PDM, despre propunerile ACUM pentru PSRM: Interesul lor faţă de funcţii e atât de mare, că sunt gata să-şi încalce şi propriile jurăminte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, a declarat că „la fel ca majoritatea moldovenilor, PDM asistă în aceste zile la acţiunile şi mesajele confuze ale unor partide privind viitorul Republicii Moldova”.

„Constatăm că fostul bloc electoral ACUM îşi concentrează mesajele şi acţiunile doar pe disperarea de a obţine funcţii şi de a prelua controlul asupra mai multor instituţii ale statului, ignorând total agenda de priorităţi a cetăţenilor şi nevoile lor imediate. Cetăţenii văd că interesul lor faţă de funcţii e atât de mare că sunt gata să-şi încalce şi propriile jurăminte, semnate cu doar câteva zile înainte de alegeri, că nu vor face niciun fel de coaliţie, inclusiv informală, cu socialiştii”, a scris Vitalie Gămurari pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, „pe primele poziţii în priorităţile descrise de moldoveni se află creşterea salariilor, pensiilor, siguranţa locurilor de muncă, drumuri mai bune, sprijin din partea statului pentru ca tinerii să-şi poată procura locuinţe”. 

Cerem partidelor parlamentare să revină cu picioarele pe pământ, să înţeleagă că s-a încheiat campania electorală şi să se conecteze la agenda reală a cetăţenilor, să înceteze să-i mai sfideze cu false dialoguri politice şi lupte disperate pentru obţinerea şi împărţirea de funcţii”, afirmă reprezentantul PDM.

Amintim că Blocul ACUM a anunţat marţi, 16 aprilie, că alegerile anticipate sunt inadmisibile în condiţiile actuale, în care instituţiile de stat ar fi în subordinea lui Vlad Plahotniuc. Blocul ACUM a menţionat că insistă ca PSRM să sprijine iniţiativele „de deoligarhizare” şi să sprijine un guvern minoritar condus de ACUM, dând de înţeles că nu va susţine candidatura Zinaidei Greceanîi la funcţia de speaker. Totodată, ACUM a propus formarea unui grup de lucru format din ACUM-PSRM, menit să discute iniţiativele celor două entităţi politice, care se referă strict la „deoligarhizare” şi îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor.

Imediat după anunţul ACUM, secretarul executiv al PSRM, Vlad Bătrîncea, a declarat că socialiştii nu văd sensul creării grupurilor de lucru respective şi a discuţiilor sterile, în condiţiile în care socialiştii au spus clar că pledează pentru o alianţă deplin funcţională cu ACUM, în care socialiştii să aibă funcţia de preşedinte al Parlamentului şi conducerea a patru ministere: Ministerul Apărării, Ministerul de Interne, Ministerul de Externe şi funcţia de prim-vicepremier pentru reintegrarea ţării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite