PDM, despre decizia de a nu participa la şedinţa Parlamentului: Existau riscuri pentru răspândirea virusului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavel Filip gov.md

Partidul Democrat îşi exprimă regretul în legătură cu „situaţia creată astăzi, în plină criză, la Parlament de fracţiunile de opoziţie”. Într-o declaraţie pentru presă,  fracţiunea PDM precizează că nu s-a prezentat la şedinţă pentru că măsurile economice au fost discutate anterior pe platforma consiliului coaliţiei, fiind elaborate de Ministerul Finanţelor şi Ministerul Economiei şi Infrastructurii, transmite IPN.

Democraţii menţionează că „exerciţiul de astăzi (prezentarea asumării) nu presupune sesiune întrebări-răspunsuri, deci nu avea rost prezenţa fizică a deputaţilor acolo”. Şi aceasta mai ales că există riscuri pentru răspândirea virusului, anterior autorităţile interzicând aflarea în grupuri mai mari de trei persoane.

„Nu este rostul expunerii inutile a angajaţilor aparatului fracţiunii, Parlamentului. Prin urmare, ţinând cont şi de faptul că fracţiunea PDM are mulţi deputaţi de circumscripţie, care vin din teritoriu la şedinţă, am convenit împreună cu colegii ca fiecare deputat să decidă singur dacă participă sau nu la şedinţă”, se mai spune în declaraţia democraţilor.

Şedinţa Parlamentului la care Guvernul urma să prezinte proiectul pentru care şi-a angajat răspunderea nu a întrunit cvorum. În plenul legislativului nu s-au prezentat deputaţii din Partidul Socialiştilor şi cei din Partidul Democrat. După ce Secretariatul Parlamentului a anunţat că la şedinţă şi-au înregistrat prezenţa doar 39 de deputaţi, şefa legislativului, Zinaida Greceanîi, a declarat lipsă de cvorum.

https://www.ipn.md/ro/pdm-masurile-economice-au-fost-discutate-anterior-in-coalitie-7965_1072639.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite