PDM comentează afirmaţiile Maiei Sandu şi Igor Dodon privind retragerea lui Lupu din cursa prezidenţială: O reacţie emotivă şi inadecvată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Democrat din Moldova a comentat reacţia candidatului comun la prezidenţiale al PPDA, PAS şi PLDM, Maia Sandu, dar şi a lui Igor Dodon, cu privire la retragerea lui Marian Lupu din cursa prezidenţială.

„Partidul Democrat din Moldova a luat act de modul eronat în care candidatul Maia Sandu a perceput retragerea lui Marian Lupu din competiţia electorală.

Considerăm că este o reacţie emotivă şi inadecvată, care transmite un mesaj agresiv electoratului PDM şi îl bulversează. Ne exprimăm speranţa că electoratul nostru va trata cu înţelegere acest moment şi va vota duminică în favoarea continuării parcursului european al Republicii Moldova.

Facem apel la responsabilitate şi maturitate politică, la echilibru, la evitarea unor declaraţii tari, care ar putea demotiva electoratul pro-european.

Şansa victoriei curentului pro-european în faţa pericolului reprezentat de o alternativă aventuroasă pentru Republica Moldova este ca toate forţele responsabile să susţină transparent aceasta cauză. Acestea nu trebuie să pice în capcana de a căuta înţelesuri ascunse acolo unde ele nu există. Solidaritatea pro-europeană trebuie să se manifeste dincolo de diferenţele ideologice dintre partide, dincolo de simpatii sau antipatii personale.

Referitor la declaraţiile şi acuzaţiile candidatului Igor Dodon, remarcăm panica şi disperarea din spatele acestora, generate de faptul că a înţeles că va pierde alegerile. Argumentele lui Igor Dodon în campanie s-au bazat pe manipulari grosolane şi minciuni. Igor Dodon reprezintă trecutul, iar Republica Moldova trebuie să mizeze pe un viitor european”, scrie în comunicatul de presă al PDM.

Amintim că Maia Sandu a declarat după retragerea lui Marian Lupu în favoarea sa, că acest gest a fost făcut pentru a-l susţine pe Dodon.

La rândul său, socialistul a afirmat că retragerea lui Lupu înseamnă că SUA şi Plahotniuc au convenit asupra candidatului comun, Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite