PDM cheamă în judecată Jurnal TV pentru că ar refuza să difuzeze publicitate privind referendumul din 24 februarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Democrat din Moldova anunţă că „a decis să acţioneze în judecată compania deţinătoare a postului de televiziune Jurnal TV pentru că acest post TV a respins fără nicio justificare solicitarea PDM de difuzare a unui spot video privind referendumul republican consultativ din 24 februarie 2019”.

„Considerăm că acest comportament sfidător al Jurnal TV încalcă direct Codul electoral, care precizează clar – inclusiv cu referire la referendumuri – că radiodifuzorii acordă gratuit concurenţilor electorali câte un minut pe zi ca timp de antenă pentru plasarea publicităţii, precum şi maxim două minute pe zi contra plată”, se arată într-un comunicat de presă emis de PDM:

Democraţii precizează că în cererea adresată Judecătoriei Chişinău se solicită „doar ca Jurnal TV să fie obligat să difuzeze spoturile PDM conform legii, fără plată de daune sau despăgubiri din partea Jurnal TV pentru comportamentul abuziv de care a dat dovadă”. 

„De asemenea, menţionăm că PDM va depune şi o sesizare pe acest subiect în atenţia Consiliului Coordonator al Audiovizualului”, se mai spune în document.

Amintim că majoritatea parlamentară a votat iniţiativa privind organziarea unui referendum consultativ concomitent cu alegerile parlamentare din 24 februarie 2019. În cadrul acestuia, cetăţenii urmează să se expună cu privire la propunerea de a reduce numărul de deputaţi de la 101 la 61, dar şi cu privire la posibilitatea de a retrage mandatul de deputat de către alegători, atunci când sunt dezamăgiţi de activitatea parlamentarilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite