VIDEO Mii de persoane s-au adunat în centrul Chişinăului în susţinerea PDM şi împotriva unei înţelegeri între PSRM şi ACUM

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva mii de oameni, organizaţi de Partidul Democrat, s-au adunat în seara de vineri, 7 iunie, în centrul Capitalei, la Parlament, pentru a protesta faţă de o posibilă înţelegere între Partidul Socialiştilor şi Blocul ACUM. Aceştia scandează lozinci în susţinerea PDM.

UPDATE 18.10 Este aşteptat anunţul PSRM cu privire la decizia cu cine vor merge în alianţă: PDM sau ACUM. Toţi deputaţii ACUM sunt în Parlament. Alexandru Slusari a declarat că ACUM este dispus chiar astăzi să formeze o majoritate parlamentară.

UPDATE 17.10 Într-un mesaj video pe Facebook, Maia Sandu a declarat că: „Regimul se simte în pericol. Fac apel la calm, susţinătorii noştri să stea acasă sau la locurile de muncă. Nu este cazul să veniţi nici la Parlament, nici la sediul PAS sau să vă deplasaţi în alte locuri unde aţi putea fi în pericol”. 

UPDATE 16.55 Protestatarii au ajuns în faţa Parlamentului.

UPDATE 16.35 Mulţimea se îndreaptă spre sediul PAS, condus de Maia Sandu. Poliţiştii au făcut un cordon pentru a asigura ordinea publică. 

UPDATE 16.30 „Vrem stabilitate, nu anticipate”, „Maia şi Andrei - trădătorii mafiei”, scandează câţiva manifestanţi cu megafoanele în mâini 

UPDATE 16.25 Poliţia a declarat, pentru Unimedia.info, că la eveniment s-au adunat circa 3.000 de persoane 

UPDATE 16.20 Protestatarii se îndreaptă spre centrul Capitalei, aceştia au pancarte în susţinerea Partidului Democrat 

UPDATE 15.55 Informaţia oferită de Ştefan Gligor pare să se fi adeverit. Sute de indivizi s-au adunat în sectorul Telecentru. Aceştia refuză să discute cu presa despre scopul aflării lor în stradă. Unii dintre aceştia au un comportament agresiv. 

Expertul în politici publice Ştefan Gligor a anunţat că angajaţii mai multor instituţii au fost obligaţi să se adune în grupuri şi să meargă la sediul PAS, la comanda PDM, ca să protesteze faţă de votul comun PSRM-ACUM. Potrivit lui, indicaţia respectivă a fost dată în formă de ordin, iar adunarea grupurilor este stabilită pentru 15.30, cu deplasarea ulterioară spre sediul PAS.

Ştefan Gligor a comunicat că, la fel, a fost dată indicaţia şi pentru ziua de mâine. 

„Grupurile trebuie să se adune pentru miting la ora 10.00. PD adună sportivii să asiste aceste manifestări a „poporului” la aceleaşi ore: 15.30 azi şi 10.00 mâine”, a scris Ştefan Gligor pe pagina sa de Facebook?


Expertul a menţionat că PDM, condus de Vlad Plahotniuc, încearcă să simuleze o pretinsă nemulţumire a oamenilor faţă de atingerea unui compromis între PSRM şi ACUM. 
 

„Este clar că Dodon face un joc dublu sau chiar triplu şi este un laş şi un mincinos, gata să ardă ţara doar ca să rămână întreg”, a mai spus Gligor.

Blocul politic ACUM, format din forţele proeuropene de opoziţie, PAS (Maia Sandu) şi PPDA (Andrei Năstase), a decis că o va sprijina pe socialista Zinaida Greceanîi la funcţia de preşedinte al Parlamentului, dacă PSRM va semna un angajament public în care îşi asumă îndeplinirea unui şir de condiţii.

Reprezentanţii PSRM şi cei ai PD au avut vineri, 7 iunie, prima discuţie oficială de la alegerile parlamentare din 24 februarie. Vicepreşedintele PDM Vladimir Cebotari a declarat că dialogul are drept scop să contribuie la formarea unei majorităţi parlamentare PSRM-PDM. În comparaţie cu oferta ACUM pentru PSRM, democraţii nu au vorbit nimic despre problemele din justiţie şi necesitatea unei reforme.

 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite