PD a luat act de Rezoluţia Parlamentului European: Se dă un start prematur campaniei electorale pentru viitoarele alegeri din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

PDM anunţă că a luat act de „rezoluţia eminamente politică, votată în Parlamentul European de un număr de euro-deputaţi, aparţinând în special grupului parlamentar din care fac parte două partide ale opoziţiei din Moldova”.

„Este regretabil că războiul politic din ţara noastră a fost exportat în Parlamentul European de către câţiva lideri politici moldoveni, care recurg la gesturi îndreptate împotriva moldovenilor, doar pentru a-şi atinge scopurile meschine”, a declarat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gamurari, pe pagina sa de Facebook.

El susţine că, prin votul de astăzi, grupul politic, care a iniţiat moţiunea, a dat semnalul că, în loc să susţină Moldova şi cetăţenii ei, indiferent de orientări politice, preferă să susţină doar anumite partide politice neparlamentare şi pe liderii acestora.

„Mai constatăm că rezoluţia nu a trezit interesul euro-deputaţilor, aceasta fiind dezbătută cu sala aproape goală, din care au lipsit până şi majoritatea celor, care fac parte din partidul care a iniţiat-o, lucru care indică încă o dată faptul că decizia privind votul s-a luat netransparent şi strict politicianist, fără a exista o dezbatere consistentă în plen”, a spus Gamurari

Acesta a subliniat că „rezoluţia votată în Parlamentul European nu a întrunit un larg consens, dimpotrivă, au fost multe voci critice la adresa iniţiatorilor rezoluţiei, precum şi critici aspre şi argumentate în ceea ce priveşte conţinutul ei. S-a menţionat că Guvernul şi Parlamentul Republicii Moldova şi-au îndeplinit absolut toate angajamentele stabilite cu Uniunea Europeană, inclusiv în ceea ce priveşte reforma unor domenii importante, cum ar fi justiţia”.

„Este o rezoluţie politică, prin care se dă un start prematur campaniei electorale pentru viitoarele alegeri din Moldova. Nu este exclus că aceasta rezoluţie va eroda semnificativ şi încrederea moldovenilor în Uniunea Europeană, după ce, în timpul mandatului actualului Guvern, ea a cunoscut o creştere record”, a afirmat purtătorul de cuvânt al democraţilor. 

Potrivit lui, rezoluţia nu va avea efecte de ordin economic sau financiar asupra Guvernului şi nici asupra cetăţenilor, deoarece creşterea economică înregistrată în acest an permite ca toate proiectele şi angajamentele să fie îndeplinite în termen, chiar să fie iniţiate unele noi.

„Conducerea PDM, cea a Guvernului şi a Parlamentului vor veni cu declaraţii oficiale mai ample, în care va fi anunţat inclusiv modul în care se va acţiona mai departe, pentru ca cetăţenii să beneficieze de creşterea economică înregistrată în ţară, după ce o perioadă lungă au fost nevoiţi să îndure efectele unor reforme complicate, dar necesare, precum şi efectele unor condiţionalităţi din partea UE, mai aspre decât a îndurat orice guvern până acum”, a adăugat Gamurari.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite