Pavel Postica, despre excluderea Marinei Tauber din alegeri: Este deja a doua sancţiune aplicată concurentului electoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavel Postica
Pavel Postica

Vicepreşedintele Comisiei Electorale Centrale, Pavel Postica, spune că instituţia electorală n-a făcut decât să constate abaterile comise de concurentul electoral Marina Tauber şi să expedieze instanţei de judecată probe în acest sens, notează IPN.

Potrivit lui Postica, instanţa va fi cea care va decide, dacă sancţiunea aplicată concurentului electoral este sau nu excluderea din cursă. Potrivit lui Postica, Marina Tauber a mai încălcat legislaţia electorală prin nedeclararea fondurilor utilizate în campanie şi atunci CEC a decis să-i aplice drept sancţiune doar un avertisment.

Vicepreşedintele CEC, Pavel Postica, spune că este deja a două oară pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile din municipiul Bălţi când concurentul electoral Marina Tauber încalcă legislaţia electorală.

„Este deja a doua sancţiune aplicată concurentului electorală în această campanie. Exact pentru aceleaşi tipuri de încălcări, pentru utilizarea fondurilor nedeclarate în campanie. Instanţa de judecată este cea care decide. Noi am făcut o analiză şi am pus pe masa instanţei toate probele pe care le avem la dispoziţie. Trebuie să pornim de la aceea că concurentul electoral deja a fost sancţionat în primul tur de scrutin. Pentru utilizarea fondurilor nedeclarate în campanie există o sancţiune care poate duce la anularea înregistrării concurentului. Încă înainte de primul tur CEC a constatat cu certitudine utilizarea fondurilor nedeclarate prin folosirea intermediarilor la plasarea panourilor publicitare din municipiul Bălţi. Atunci am fost mai toleranţi şi am aplicat doar sancţiunea cu avertisment”, a spus Pavel Postica, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Pavel Postica spune că există dovezi ale poliţiei şi ale agentului economic că echipa de campanie a Marinei Tauber a contractat servicii de alimentaţie pentru simpatizanţii şi agitatorii săi pe care nu le-a declarat decât parţial.

„Concurentul electoral a implicat colegii de partid, membrii de partid, candidaţi de pe listă de la alegerile parlamentare care au achitat, potrivit datelor prezentate de poliţie şi agentul economic, servicii de alimentaţie pentru agitatorii aduşi din alte localităţi ale Republicii Moldova, cazaţi la un hotel şi alimentaţi acolo centralizat. Toate aceste lucruri sunt confirmate. Potrivit agentului economic, au fost aduse prânzuri de peste 150 de mii de lei, doar că noi am considerat ca neindicate doar sumele recunoscute de concurentul electoral. Concurentul electoral a achitat cazarea şi a declarat acest lucru pentru minim 20 de persoane”, a mai spus Pavel Postica.

Judecătoria Bălţi examinează astăzi solicitarea Comisiei Electorale Centrale privind excluderea Marinei Tauber din cursa pentru primăria municipiului Bălţi. Dacă instanţa va decide excluderea lui Tauber din cursă, bătălia în turul doi de scrutin, organizat la 5 decembrie, se va da între candidatul independent, Nicolai Grigorişin şi reprezentantul PAS, Boris Marcoci.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite