Pavel Filip: Vrem o perspectivă clară de aderare la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Pavel Filip afirmă că „succesul pe care l-a avut Republica Moldova pe dimensiunea Uniunii Europene se datorează în primul rând şi României”. Prim-ministrul susţine că Bucureştiul întotdeauna a fost un susţinător al Republicii Moldova. În acest sens, oficialul moldovean speră că Chişinăul va avea mai multe perspective europene, odată ce România va prelua preşedinţia în Consiliul UE.

„Colaborarea noastră cu România este una excelentă. Din punct de vedere instituţional întotdeauna am avut o colaborare excelent”, a declarat Pavel Filip într-un interviu pentru RFI România.. 

Şeful Guvernului a menţionat că, pe durata crizei din 2015, începutul anului 2016, „România a fost ţara care ne-a întins o mână de ajutor”. 

„Până am deblocat finanţările din partea Uniunii Europene a trebuit să realizăm o foaie de parcurs, a trebuit să respectăm şi să realizăm mai multe obligaţiuni pe care ni le-am asumat. Atunci, România, necondiţionat, a venit cu un ajutor, cu acel împrumut de 60 de milioane de euro, care a fost un colac de salvare pentru Republica Moldova”.

Premierul a salutat afirmaţia oficialilor români că, atunci când România va prelua preşedinţia în Consiliul Uniunii Europene, va avea drept prioritate vecinătatea estică, îndeosebi Republica Moldova.

„Ne dorim să mergem pe calea ţărilor Balcanilor de est, astfel încât şi în cadrul Parteneriatului Estic Republica Moldova să obţină o perspectivă clară de aderare”, a mai subliniat prim-ministrul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite