Pavel Filip: Vreau să văd toate agenţiile turistice scoase din zona tenebră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Prim-ministrul Pavel Filip a fost informat, în cadrul unei şedinţe, despre procesul de organizare a activităţii Agenţiei de Investiţii, urmare a fuziunii Organizaţiei de Atragere a Investiţiilor şi Promovare a Exportului din Moldova şi a Agenţiei Turismului, informează serviciul de presă al Guvernului.

„Aceasta este una dintre cele mai importante agenţii subordonate Guvernului. Acum contez să se mişte lucrurile foarte repede. Ar trebui să avem un echilibru şi să ştim ce avem de făcut. De exemplu, la Ziua Vinului, a fost o scăpare că nu au participat şi agenţiile de turism”, a menţionat Pavel Filip, subliniind că domeniul turismului reprezintă un potenţial foarte mare al ţării noastre, care trebuie valorificat.


În cadrul şedinţei, directoarea Agenţiei de Investiţii, Rodica Verbeniuc a prezentat raportul privind situaţia la zi a procesului de reorganizare a activităţilor operaţionale, activităţile curente desfăşurate şi conceptul de promovare a brandului de ţară, specificând că misiunea instituţiei este de a îmbunătăţi imaginea turistică naţională, în vederea atragerii investiţiilor şi creşterii exporturilor. 

Conceptul elaborat urmează a fi lansat oficial în cadrul evenimentului Moldova Businsess Week, care se va desfăşura la sfârşitul lunii noiembrie curent.

La fel, a fost prezentat şi un plan de acţiuni al agenţiei, care vizează: sporirea investiţiilor în sectorul HORECA, digitalizarea informaţiilor turistice despre ţară, crearea hărţilor interactive în domeniu dar şi internaţionalizarea unor rute turistice, cum ar fi Ruta Ştefan cel Mare sau Ruta Vinului cunoscute publicului larg din România.

Prim-ministrul a accentuat importanţa asigurării concurenţei loiale în sectorul turistic din ţară: „Eu îmi doresc să văd toate agenţiile turistice scoase din zona tenebră pentru crearea unui climat concurenţial favorabil şi echitabil. Trebuie schimbată abordarea, pe de o parte să liberalizăm activitatea agenţilor economici în domeniu, iar pe de altă parte ei trebuie să asigure servicii de calitate atât turiştilor străini, cât şi celor din ţară”.


Referindu-se la promovarea exporturilor şi atragerea investiţiilor, Pavel Filip a cerut să fie elaborată o viziune consolidată în acest sens. „Participând la expoziţii internaţionale, trebuie examinată  bine destinaţia de participare, perspectivele ş efectele economice pentru ţară. Aceste evenimente sunt importante, dar îmi doresc o atitudine gospodărească, haideţi să cheltuim banii eficient”, a conchis premierul.

De asemenea, la şedinţă au fost discutate unele dificultăţi pe care le întâmpină administraţia Agenţiei de Investiţii, în particular fiind menţionată problema accesării finanţărilor externe. Premierul a dat asigurări că Guvernul va acorda tot suportul necesar pentru a sprijini eforturile instituţiei în vederea depăşirii provocărilor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite