Pavel Filip: Dacă se vor recupera bunurile identificate şi cele sechestrate, suma va depăşi miliardul furat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă se vor recupera bunurile identificate şi cele sechestrate, atunci suma obţinută va depăşi miliardul de dolari care a fost furat din sistemul bancar. Declaraţia aparţine premierului Pavel Filip şi a fost făcută în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4, transmite IPN.

Potrivit lui, guvernarea a întreprins o serie de măsuri în baza cărora o asemenea fraudă nu se mai poate repeta în Republica Moldova.

„Sistemul bancar este puternic acum. Am fortificat Banca Naţională şi acum asemenea fraudă în Republica Moldova nu se poate repeta. Ştiu că mulţi sunt condamnaţi, eu am certitudinea că toţi vor răspunde, dar acesta este lucrul procurorilor”, spune prim-ministrul.

Referindu-se la garanţiile pe care le-a acordat Guvernul Băncii Naţionale, premierul spune că este convins că executivul a făcut paşii necesari pentru a putea stabiliza sectorul bancar.

„Dacă nu am fi trecut la datorie publică, nu am fi primit niciun grant în Republica Moldova, care ulterior ne-a demonstrat că a depăşit cu mult acea sumă care a fost trecută la datorie publică. Dacă vorbeam să nu punem la datorie publică o sumă de 600 de milioane anual, asta ar fi însemnat să nu primim granturi în valoare de aproape două miliarde de lei, ceea ce însemna că puneam pe umerii cetăţenilor două miliarde de lei”, a declarat Pavel Filip.

Despre raportul KROLL II premierul spune că nu l-a citit şi că acesta nu este publicat pentru că compania internaţională a fost categoric împotrivă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite