Pavel Filip: Sper că vom avansa în relaţiile cu UE pe parcursul preşedinţiei României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO guv.ro
FOTO guv.ro

Pavel Filip şi-a exprimat speranţa că, pe parcursul Preşedinţiei române la UE, R. Moldova va avansa în relaţiile sale cu UE şi îşi va consolida poziţia sa în cadrul Parteneriatului Estic. Despre aceasta se menţionează într-o scrisoare a premierului către omologul său român, Viorica Dăncilă, cu prilejul preluării de România a preşedinţiei Consiliului UE, la 1 ianuarie, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Executivului.

„Salutăm intenţia Preşedinţiei române de a lansa reflecţii strategice cu privire la viitorul cooperării cu ţările Parteneriatului Estic (PaE). Republica Moldova este interesată ca în viitor PaE să îmbine de o manieră mai armonioasă necesităţile de cooperare tehnică şi sectorială cu priorităţile politice pe termen lung ale partenerilor estici, în special ale celor trei ţări asociate”, se mai spune in scrisoare.

Şeful executivului de la Chişinău a menţionat că, în prezent, există un dialog foarte bun cu Bucureştiul, iar agenda comună este una europeană. Urmează să fie dezvoltate în continuare proiecte de infrastructură şi de interconectare, astfel încât Republica Moldova să fie mai aproape de marea familie europeană.

Pavel Filip a urat succes Guvernului României în exercitarea mandatului, exprimându-şi încrederea că acesta este o oportunitate atât pentru avansarea agendei europene a Republicii Moldova, cât şi pentru aprofundarea cooperării bilaterale.

Consiliul Uniunii Europene este instituţia în care guvernele statelor membre îşi promovează poziţiile naţionale. Este una dintre cele şapte instituţii europene, care, alături de Parlamentul European şi Comisia Europeană, este responsabilă pentru negocierea legislaţiei europene.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite