Pavel Filip: Este prematur să vorbim despre o coaliţie PDM-PSRM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavel Filip gov.md

Coaliţia anterioară de guvernare ACUM-PSRM a schimbat cutumele de organizare a coaliţiilor în Moldova. „Poate vom ajunge în situaţia când, în viitor, nu ne vom mai axa pe percepţii, dar vom aprecia lucrurile la justa lor valoare”, a declarat liderul democrat, Pavel Filip, în cadrul unui interviu video la IPN. El mai spune că este prematur să se vorbească despre o coaliţie PDM-PSRM.

„Să fie o bătălie, coaliţie pe idei, iar acordurile să fie bazate pe lucruri concrete. Se stabileşte un acord pe nişte lucruri care trebuie puse în aplicare şi, dacă sunt coincidenţe, se merge înainte, dar dacă nu sunt, trebuie eliminate din acordul de colaborare”, a spus Pavel Filip.

Liderul PDM consideră că alegerile anticipate nu ar schimba radical structura spectrului politic şi că acestea sunt „cel mai prost scenariu pentru Moldova”. „Pornind de la premisa că oamenii şi-au dat votul pentru nişte formaţiunii politice sau politicieni, intervine responsabilitatea politicului deja să nu mai iasă la judecata alegatorilor, dar să găsească soluţii”, a declarat acesta.

În altă ordine de idei, Pavel Filip a remarcat că bugetul recent aprobat este destul de echilibrat, iar politica bugetar-fiscală, cu unele nuanţe, e ok. Pavel Filip consideră că trebuie de revenit la tichetele de masă. De asemenea, Guvernul Chicu trebuie să continue, dar şi să iniţieze proiecte noi de infrastructură, cu accent pe drumurile din localităţi şi drumurile naţionale. Democratul apreciază revenirea la unele ajutoare financiare pentru cei cu venituri joase, dar şi indexarea pensiei de două ori pe an.

Interviul „Viziunea preşedintelui PDM Pavel Filip asupra stării de lucruri în societatea moldovenească la intersecţia anilor” este parte a ciclului „Răscrucea de ani prin prisma idealului de a trăi bine acasă”, la care au acceptat invitaţia preşedintele Igor Dodon şi premierul Ion Chicu, precum şi liderii principalelor partide parlamentare Andrei Năstase şi Maia Sandu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite