Pavel Filip: Moldova se va confrunta cu o catastrofă, dacă partidele proruse vor câştiga alegerile

Pavel Filip: Moldova se va confrunta cu o catastrofă, dacă partidele proruse vor câştiga alegerile

Premierul Pavel Filip susţine că Republica Moldova şi Uniunea Europeană se vor confrunta cu o catastrofă, dacă alegerile parlamentarele din 24 februarie vor fi câştigate de către forţele proruse.

Pavel Filip a declarat, într-un comentariu în publicaţia euractiv.com, că o schimbare a direcţiei externe a Republicii Moldova ar compromite toate realizările Guvernului de până acum şi ar duce Moldova în sfera coruptă de influenţă a Federaţiei Ruse, când tocmai UE va marca zece ani de la semnarea Parteneriatului Estic.

Potrivit prim-ministrului, încă nu este târziu să fie evitată această „catastrofă”.

„Noi suntem gata să punem la o parte neînţelegerile pe care le-am avut cu partidele proeuropene din Moldova ca să asigurăm că prietenii Moscovei nu vor ruina relaţiile noastre privilegiate cu UE”, a spus Pavel Filip.

Premierul a cerut partidelor proeuropene să se unească şi să acţioneze în interesul naţional al Republicii Moldova.

„Partidul meu, PDM, este gata să întindă o mână de prietenie. Împreună noi putem crea o nouă coaliţie proeuropeană, bazată pe transparenţă, responsabilitate şi obiective politice clare”, a menţionat Filip.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: