Pavel Filip: Este important ca Moldova să simtă suportul UE în implementarea reformelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Pavel Filip susţine că Guvernul rămâne axat în continuare pe implementarea reformelor, printre care şi „mica reformă” în justiţie, dar este important ca Moldova să simtă suportul Uniunii Europene pentru implementarea acestora. Totodată, în acest sens un rol important îl au asistenţa macrofinanciară şi programele de suport bugetar.

Declaraţiile au fost făcute la o întrevedere cu ambasadorul UE în Republica Moldova, Peter Michalko, şi cu directorul pentru vecinătatea estică, Direcţia generală pentru vecinătate şi negocieri pentru extindere a Comisiei Europene, Lawrence Meredith, transmite IPN.

Pavel Filip a menţionat că apropierea de UE rămâne o prioritate a guvernării, fapt dovedit şi de creşterea popularităţii UE în rândul cetăţenilor. 

„Îmi doresc la final de mandat cursul european al Republicii Moldova să devină ireversibil”, a declarat Pavel Filip, citat într-un comunicat de presă remis de executiv. Premierul a subliniat că există toată determinarea, atât în Guvern, cât şi în Parlament pentru realizarea angajamentelor asumate în pofida faptului că Moldova se află în an electoral

Oficialii europeni au subliniat necesitatea unor eforturi suplimentare pentru realizarea angajamentelor în termenii stabiliţi. Ei au spus că vor acorda în continuare sprijin Guvernului în implementarea reformelor care să crească nivelul de viaţă al cetăţenilor. Peter Michalko şi Lawrence Meredith s-au referit şi la lansarea, cu susţinerea UE, a unor proiecte regionale la Ungheni şi Cahul.

Totodată, oficialii au exprimat interesul şi disponibilitatea UE de a susţine multiplicarea Centrelor de Excelenţă în domeniul în TIC, după modelul Tekwill, şi în regiunile ţării, idee salutată de premierul Pavel Filip.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite