Pavel Filip: Doresc ca fermierii să nu se gândească să vândă ceea ce produc, dar să producă ceea ce se vinde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cadrul unei ceremonii festive organizate duminică, 25 noiembrie, cu prilejul Zilei lucrătorului din agricultură şi industria prelucrătoare, prim-ministrul Pavel Filip a felicitat agricultorii şi a menţionat că ei sunt oamenii care ştiu să muncească, care pot să construiască şi care, în ciuda provocărilor, merg înainte, se arată într-un comunicat de presă emis de Guvern.

„Trebuie să ne îngrijim să facem agricultură modernă şi să nu mai depindem, în totalitate, de condiţiile climaterice sau de vremea care este afară. Îmi doresc ca fermierii noştri, poate să nu se gândească să vândă ceea ce produc, dar poate mai mult să producă ceea ce se vinde”, a spus Pavel Filip.

Pavel Filip a accentuat că Guvernul a depus eforturi considerabile în ultimii 3 ani pentru a redresa situaţia economică din ţară şi a veni cu investiţii în sprijinul agricultorilor. Astfel, fondul de subvenţionare în agricultură a crescut până la circa 1 miliard de lei, fiind stinse datoriile pe subvenţii neachitate agricultorilor. 

Premierul a evidenţiat şi facilităţile oferite pentru tinerii şi femeile care îşi lansează afaceri în agricultură. În anul curent, statul a alocat în acest scop 45 de milioane de lei. „Avem deja 27 de tineri, care vor primi 13 milioane de lei. Noi trebuie să-i încurajăm şi să-i susţinem pe cei care vor să îndrăznească. Ei sunt cei care ne mişcă înainte” a punctat Pavel Filip.

Premierul a menţionat că Guvernul va susţine în continuare măsurile pentru dezvoltarea sistemului agricol la un nivel performant şi sporirea competitivităţii. 

„Vă încurajez să avansaţi cu încredere în zone şi produse cu valoare adăugată înaltă, să investiţi în echipamente moderne, să investiţi în tehnologii moderne, astfel încât cu toţii să fim absolut siguri că roada pe care am crescut-o va fi vândută şi veţi obţine profituri în urma acestei activităţi”, a conchis Pavel Filip.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite