Pavel Filip, despre noua alianţă de la Chişinău: Nu am ştiut că vom ajunge să avem o guvernare declarată convenţional proeuropeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Ex-premierul Pavel Filip a declarat, după anunţul PDM că se retrage de la guvernare, că bani în bugetul de stat sunt suficienţi ca programele începute de Cabinetul său de miniştri să continue, în pofiga criticilor care ar urma să fie lansate la adresa sa de către noua guvernare ACUM-PSRM.

Pavel Filip a declarat că PDM a decis să plece de la guvernare inclusiv pentru că asupra funcţionarilor publici ar fi fost exercitată o presiune enormă.

Filip a menţionat că nu s-a gândit vreodată că Chişinăul va avea o guvernare „convenţional proeuropeană”, făcând aluzie la o afirmaţie recentă a lui Vladimir Putin, care a declarat că partidele care formează Blocul ACUM sunt „convenţional proeuropene”.

Consiliul Naţional al PDM, condus de Vlad Plahotniuc, a decis vineri, 14 iunie, că democraţii se retrag de la guvernare. Guvernul Filip şi-a anunţat demisia, urmând să elibereze funcţiile pentru Guvernul condus de Maia Sandu.

Igor Dodon a declarat că plecarea PDM de la guvernare este o „mică victorie simbolică”. Preşedintele ţării a felicitat cetăţenii cu „această victorie”, subliniind că „uzurpatorii şi-au recunoscut înfrângerea”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite