Pavel Filip, despre legea salarizării: Toate deficienţele vor fi eliminate. Contabilii trebuie să le spună sincer angajaţilor că încă nu au reuşit să facă calcule

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Pavel Filip a vorbit în şedinţa Guvernului de miercuri, 30 ianuarie, despre informaţiile apărute în spaţiul public că în urma noii legi cu privire la salarizare unii angajaţi primesc mai puţin bani decât anterior. Premierul a menţionat că, de fapt, legea este una fără precedent, iar odată cu aplicarea acesteia s-ar fi reuşit să se facă regulă în tot sistemul de salarizare, iar mii de oameni au beneficiat de majorări.

„Sunt foarte multe reclamaţii precum că au fost ridicate salarii mai joase decât în trecut. Vreau să le sugerez tuturor să se adreseze la contabili, la directorii întreprinderilor care nu au calculat salariul mediu pe anul trecut şi nu le-au plătit această compensaţie. Iar aceştia trebuie sincer să le spună angajaţilor că încă nu au reuşit să facă calcule şi compensaţia sau diferenţă urmează a fi plătită. Mă întristează faptul că oamenii nu au răbdare şi nu au încredere să se adreseze atunci când identifică o problemă, dar imediat se apucă să facă politică şi declaraţii”, a spus premierul.

În acelaşi timp, Pavel Filip a subliniat că asupra legii s-a lucrat mai mult de un an, iar punerea în aplicare a noilor prevederi nu este un proces simplu. Î

n acest sens, premierul a solicitat Ministerului Finanţelor să acorde în continuare suportul necesar direcţiilor financiare pentru a asigura corectitudinea calculelor efectuate.

De asemenea, în urma reclamaţiilor se va interveni cu modificări, precum în cazul angajaţilor din sistemul educaţional, aceştia îşi vor primi ca şi până acum suplimentul la salariul pentru deţinerea gradului managerial.

„Peste o lună de zile vom analiza absolut tot ce s-a întâmplat odată cu punerea în aplicare a acestei legi, de aceea, nu voi reacţiona la nici un caz care apare în instituţiile media. În perioada următoare, dacă apar unele necesităţi de modificare, noi vom veni şi în şedinţă, prin asumare de răspundere, vom face aceste modificări, astfel încât să răspundem la toate întrebările şi să eliminăm toate deficienţele”, a conchis premierul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite