Pavel Filip, despre finanţarea oferită de Banca Mondială: Mă bucur când suntem apreciaţi de partenerii externi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Pavel Filip a salutat acordarea creditului de 30 de milioane de dolari oferit de Banca Mondială pentru Republica Moldova. Decizia respectivă a fost aprobată în aceeaşi zi când Uniunea Europeană a anunţat că va suspenda finanţarea pentru Republica Moldova în contextul invalidării alegerilor locale din Chişinău.

„Mă bucur atunci când suntem apreciaţi de partenerii externi în funcţie de rezultate şi în baza reformelor pe care le facem. După FMI, care a aprobat recent o nouă tranşă de finanţare de 33,75 milioane de dolari, şi Banca Mondială a decis să ne acorde 30 milioane de dolari pentru stimularea mediului de afaceri şi asigurarea creşterii economice”, a declarat Pavel Filip într-o postare pe Facebook.

Consiliul de Directori ai Băncii Mondiale a aprobat joi, 5 iulie, acordarea unei finanţări în valoare de 30 milioane de dolari ţării noastre, pentru Operaţiunea privind politicile de dezvoltare în domeniul guvernanţei economice pentru Moldova.

La propunerea Grupului Partidului Popular European, Parlamentul European, cu 345 de voturi pro, 160 de aţineri şi 35 de voturi împotrivă, a adoptat o rezoluţie prin care recomandă Comisiei Europene să suspende orice plăţi prevăzute de asistenţă macrofinanciară, dar şi sprijinul bugetar pentru Republica Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite