Pavel Filip, către Blocul ACUM: Nu puteţi exista fără Plahotniuc. Plahotniuc v-a ajutat să veniţi la guvernare şi fără el sunteţi pierduţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PDM, ex-premierul Pavel Filip, a avut un discurs critic la adresa Guvernului Maiei Sandu marţi, 12 noiembrie, înainte de votarea moţiunii de cenzură prin care a fost demis Guvernul.

„Guvernul instalat în iunie este cel mai incompetent guvern din istoria Republicii Moldova. În 5 luni de zile nu am văzut niciun proiect pentru oameni. Din contra, din răzbunare, aţi anulat sau trunchiat proiectele bune lansate de noi”, a declarat Pavel Filip.

Potrivit lui, de când alianţa PSRM-ACUM a venit la putere, Guvernul s-a lăudat că a deconspirat scheme de milioane.

„ Dacă au existat scheme de câte 400 de milioane de lei pe lună, în 5 luni unde sunt cele 2 miliarde de lei din scheme? De ce nu vin în buget? Sau schemele continuă, sau minţiţi cu neruşinare. Ne-aţi acuzat că ar fi existat scheme şi la energia electrică, din cauza cărora lumina e scumpă. Dacă aţi oprit acele scheme, de ce s-a scumpit lumina? Se scumpesc produsele alimentare şi serviciile de transport. Oamenii nu ştiu nici măcar dacă vom avea sau nu gaz la iarnă. V-aţi speriat că nu veţi reuşi să gestionaţi această criză şi aţi decis să plecaţi de la Guvern”, a spus Filip.

Democratul a acuzat Guvernul de majorări de preţuri „nu doar preţurile şi tarifele, dar şi taxele şi impozitele pentru antreprenori. Efectele dezastruoase ale incompetenţei acestui guvern se vor face simţite în câteva luni când vor intra în vigoare proiectele pe care le-aţi votat. Având în vedere nemulţumirea comunităţii oamenilor de afaceri, e logic că aţi decis să plecaţi.”

„Suntem la mijlocul lui noiembrie, iar bugetul încă nu a fost aprobat. Ce aţi aşteptat? De ce a durat atât? Pentru că nu a avut cine să lucreze. Pentru că voi nu aveţi profesionişti, iar pe adevăraţii profesionişti i-aţi dat afară, ca să-i înlocuiţi cu rude, cumetri şi membri de partid. Aţi politizat la maxim instituţiile publice. Aţi partajat CNA-ul şi Procuratura. Aţi compromis total noţiunea de ”concurs”. Aţi organizat doar concursuri trucate şi aţi uitat de meritocraţie şi transparenţă. Ca regulă, dacă nu câştigă cine trebuie, se anulează concursul sau câştigă cineva care nici n-a participat. Presiunea oamenilor este mare. Înţeleg de ce aţi decis să plecaţi”, a afirmat Filip.

În opinia sa, Blocul ACUM s-a „speriat de toate astea şi aţi găsit această modalitate pe care o consideraţi elegantă de a abandona responsabilităţile pe care vi le-aţi asumat”. 

„Aţi dat de greu, nu aveţi oameni şi nu mai vreţi să guvernaţi. Cu siguranţă, dacă aţi fi vrut, aţi fi găsit o soluţie cu partenerii voştri de alianţă. Această variantă teribilistă de asumare a răspunderii când nici măcar nu aţi anunţat propunerea pe care o aveţi este ridicolă”, a menţionat Filip.

„Nu puteţi exista fără Vlad Plahotniuc. Plahotniuc v-a ajutat să veniţi la guvernare şi fără el sunteţi pierduţi. Partidul Democrat a rezistat fără Plahotniuc, Blocul ACUM însă şi-a pierdut sensul existenţei de când acesta a plecat. Vlad Plahotniuc e în capul vostru şi vă recomand să vi-l scoateţi din cap”, a mai spus Filip.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite