Pavel Filip: „Actuala guvernare nici măcar nu mai mimează independenţa politică a procuraturii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ex-premierul Pavel Filip e de părere că dosarul penal deschis de Procuratura Generală pe faptul uzurpării puterii de stat de către PDM este „o nouă încercare de intimidare” a democraţilor.

„Este clar pentru noi că este un dosar fără substanţă, fără motive reale, altele decât exercitarea de presiuni asupra singurului partid de opoziţie parlamentară”, a scris Pavel Filip pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui, „acest dosar vine din partea celor care au uzurpat puterea”. 

„Ei sunt cei care au venit la putere încălcând legea, noi am cedat puterea paşnic, lucru recunoscut de partenerii externi. În condiţiile în care comunitatea internaţională a salutat transferul paşnic al puterii, să deschizi dosar pentru uzurpare înseamnă să conteşti şi să negi declaraţiile făcute de partenerii externi”, a menţionat Filip.

Fostul premier a subliniat că „ridică semne de întrebare şi felul în care a fost deschis acest dosar”. 

„Întâi Procuratura a refuzat să pornească urmărirea penală. Ulterior, la câteva zile după ce actuala guvernare şi-a instalat propriul procuror, dosarul este pornit. Actuala guvernare nici măcar nu mai mimează independenţa politică a procuraturii, liderul unui partid aflat la guvernare s-a lăudat deja că acest dosar este meritul lui, confirmând, de fapt, că este vorba despre un dosar politic”, a mai spus Filip.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite