Pavel Filip: În cazul alegerilor anticipate, PDM ar lua chiar mai multe mandate parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad PLahotniuc

Preşedintele fracţiunii parlamentare a PDM, Pavel Filip, susţine că formaţiunea condusă de către Vlad Plahotniuc nu-şi doreşte alegeri anticipate. În opinia sa, alegerile anticipate sunt posibile, dar nu sunt de dorit.

„Categoric nu PDM va provoca alegeri anticipate. Pentru ce să intrăm iar în campanie electorală şi să revenim la alegeri? Campaniile sunt necesare pentru a spune ce ai făcut pentru cetăţeni, pentru a afla de la ei ce mai poţi face în continuare şi pentru a le dovedi că eşti de încredere. Noi am făcut deja asta. Este fără logică să pierdem timp reluând întregul proces”, a declarat Pavel Filip pentru Tribuna.

Potrivit lui, scenariul anticipatelor „e rău pentru Moldova”. 

„E rău pentru economie, e rău pentru proiectele sociale, e rău pentru stabilitatea generală a ţării. Anticipatele nu ar face decât să întârzie adoptarea de măsuri sociale cerute şi aşteptate la nivelul societăţii, ar descuraja mediul de afaceri şi investiţiile, ar crea incertitudine în toate domeniile”, a afirmat Filip.

El a menţionat că, în caz de anticipate, PDM va câştiga chiar mai multe mandate de deputat, „fiindcă le vom spune foarte clar oamenilor: fiţi alături de cei care vor să facă ceva pentru ţară, nu alături de cei care vor doar haos şi instabilitate”.

„Mai mult, dacă vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, ele trebuie să se desfăşoare aşa cum au votat cetăţenii ţării la referendumul consultativ din 24 februarie, adică să fie aleşi 61 de deputaţi, nu 101”, a mai spus Filip.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite