Patru deputaţi în Adunarea Populară au fost excluşi din PDM. Marian Lupu vine cu explicaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Lupu, liderul PD FOTO: Adevărul
Marian Lupu, liderul PD FOTO: Adevărul

Patru reprezentanţi ai PDM, deputaţi în Adunarea Populară, au fost excluşi din partid. Este vorba de Dmitri Constantinov, Zahar Mitul, Ilia Uzun şi Ivan Topal. Decizia a fost luată la Consiliul Politic Naţional al PDM, reunit ieri.

„Am venit cu propunerea ca cei care au participat la scrutinul ilegal din 2 februarie să fie excluşi din PDM pentru că, în pofida faptului că la partid am avut nenumărate întâlniri cu ei şi le-am explicat pericolul acestui referendum, nu au ţinut cont de aceasta şi au neglijat disciplina de partid”, a declarat prim-vicepreşedintele partidului, Vlad Plahotniuc, după şedinţa consiliului.

Preşedintele PDM, Marian Lupu, a spus că deciziile luate au fost consultate inclusiv în cadrul Biroului Politic. Marian Lupu a mai subliniat că anul 2014 va fi un an complicat şi partidul are obligaţia să se consolideze pe interior. „Miza este mare şi trebuie să ne mobilizăm”, a declarat preşedintele PDM potrivit IPN.

În cadrul emisiunii Fabrica, Marian Lupu a declarat că aceştia nu au putut rezista presiunilor şi în cele din urmă au încălcat legea, precum şi disciplina de partid, fapt incompatibil cu statutul de membru al PDM.

Totodată, democratul a vorbit şi despre plecare lui Valeriu Guma. Liderul PDM a precizat că dacă Guma va obţine câştig de cauză, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, „uşile vor fi deschise pentru revenirea lui în partid“.  Lupu a apreciat demisia şi plecarea lui Guma din partid drept „un act de mare responsabilitate“ , care a asigurat partidul împotriva unor „atacuri murdare“ în prag de electorală. Totodată,  Lupu s-a arătat mirat că autorităţile române nu au sesizat sub nici un aspect autorităţile de la Ghişinău, în pofida faptului că exista o sentinţă definitivă de condamnare a lui Guma.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite