PAS susţine că a depus mai multe eforturi pentru a găsi „o platformă comună” cu PDM, însă toate încercările ar fi fost refuzate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu unpaspentru.md

Partidul Acţiune şi Solidaritate, condus de Maia Sandu, a comunicat că formaţiunea a depus mai multe eforturi pentru a găsit o platformă comună cu PDM, condus de Pavel Filip, însă toate încercările au fost respinse de democraţi. Reacţia PAS vine în contextul în care PSRM a anunţat că iniţiază negocieri cu PDM privind crearea unei alianţe de guvernare.

„Partidul Acţiune şi Solidaritate urmăreşte cu atenţie ceea ce se întâmplă în aceste momente în Partidul Democrat. Înţelegem că un grup de deputaţi vulnerabili vor merge la Consiliul Politic să transforme o decizie dictată de Igor Dodon în decizia Partidului Democrat. Pe umerii membrilor Consiliului Politic al partidului stă o responsabilitate enormă în faţa propriilor alegători, care în majoritatea lor sunt pro-europeni”, se arată într-un comunicat de presă al PAS.

Reprezentanţii formaţiunii cred că „este un moment decisiv în traiectoria acestei formaţiuni politice, care alege între reformă şi curăţare internă, pe de o parte, şi anexare de către Partidul Socialiştilor, pe de altă parte”. 

„În ultimele săptămâni PAS a depus mai multe eforturi pentru a găsi o platformă comună cu PD-ul, prin negocierea declaraţiilor privind ireversibilitatea vectorului de integrare europeană, condamnarea intenţiilor de federalizare a ţării şi iniţierea procedurii de demitere a Guvernului. Toate încercările noastre au fost refuzate, sub diferite pretexte”, se mai spune în comunicatul PAS.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite