PAS şi PPDA vor crea o Platformă a forţelor europene pentru alegerile din 2018: Oamenii fug din Moldova ca dintr-o ţară aflată în război

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) şi Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA) anunţă că vor crea o platformă a forţelor europene antioligarhice în perspectiva participării la alegerile parlamentare din 2018. Declaraţia a fost făcută de către Maia Sandu în cadrul unei conferinţe de presă la IPN.

„Sub umbrela Platformei create de PAS şi PPDA ne propunem să aducem toate forţele politice proeuropene şi antioligrahice, în primul rând pe acelea cu care am făcut front comun la alegerile prezidenţiale din 2016 şi reprezentanţi dinafara partidelor politice şi a politicului în general. De asemenea, persoane respectabile în societate din diferite sfere şi membri ai societăţii civile”, a spus Maia Sandu.

Integritatea şi meritocraţia sunt criteriile principale pe care le anunţă cele două partide în selectarea subiecţilor cu care vor face echipă comună. 

„Pentru asigurarea unui Parlament curat vom constitui o comisie formată din reprezentanţi ai societăţii civile, presei de investigaţie, pentru a analiza profilul eventualilor candidaţi şi pentru a verifica dacă aceştia corespund celor mai înalte rigori”, a menţionat preşedintele PAS.

Maia Sandu a remarcat că pentru a scăpa de „binomul Plahotniuc-Dodon” este necesar ca toţi oamenii integri să se consolideze în jurul unei agende de reformare a ţării, de renegare şi sancţionare a fărădelegilor şi să devină o forţă care să readucă normalitatea şi speranţa cetăţenilor în clasa politică moldovenească.

Preşedintele PPDA, Andrei Năstase, a declarat că platforma forţelor europene se angajează în faţa societăţii să „demonteze cu demnitate regimul criminal care a ruinat ţara şi a alungat un milion de cetăţeni pe drumurile străinătăţii”.

El a spus că lista candidaţilor pentru circumscripţiile uninominale va fi înaintată după criterii de meritocraţie, iar componenţa listei electorale va depinde de concluziile experţilor din rândurile societăţii civile şi jurnaliştilor de investigaţie. Andrei Năstase a făcut apel şi către Diasporă să se implice cât mai mult în procesul de schimbare a regimului cleptocratic.

Mai multe detalii despre crearea şi funcţionarea platformei, membrii PAS şi PPDA au spus că vor oferi mai târziu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite