PAS cere demisia lui Dorin Cimil din funcţia de preşedinte şi membru al CEC, după ce tot PAS l-a propus la CEC

PAS cere demisia lui Dorin Cimil din funcţia de preşedinte şi membru al CEC, după ce tot PAS l-a propus la CEC

PAS, condus de Maia Sandu, solicită demisia preşedintelui Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, pentru că „a dat dovadă de părtinire în exercitarea atribuţiilor sale, prin acceptarea promovării intereselor politice ale unui potenţial candidat la alegerile prezidenţiale, la comanda lui Maxim Lebedinschi, şi astfel a încălcat legea şi jurământul depus”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cu regret, am asistat la acţiuni şi declaraţii din partea lui Dorin Cimil care pun la îndoială independenţa şi obiectivitatea acestuia. De exemplu, menţionăm următoarele acţiuni: neluarea măsurilor de anulare a cererilor prealabile false, susţinerea propunerii de deschidere nejustificată a secţiilor de votare în Rusia pe baza unor acte falsificate, acceptarea deciziei partizane a CEC faţă de excluderea partidelor din procesul electoral prezidenţial, decizie care este ilegală şi îl favorizează pe Igor Dodon”, se spune într-un comunicat de presă emis de PAS.

Formaţiunea Maiei Sandu a precizat că „Dorin Cimil a fost propus în calitate de membru CEC de către PAS cu intenţia ca instituţia CEC-ului să devină apolitică, independentă, să apere interesul cetăţenilor şi să supravegheze cu adevărat organizarea unor alegeri libere şi corecte”. 

„Am identificat candidatura domnului Cimil din mediul academic, nu din sfera politică, anume din această perspectivă”, se mai spune în comunicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: