„Partidul Nostru“ s-a întrunit în al V-lea congres

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persecutarea brutală a membrilor Partidului Politic Partidul Nostru demonstrează că partidul este o formaţiune politică „de care regimul se teme cel mai mult”. PPPN condamnă atacurile regimului de la guvernare asupra liderului formaţiunii, Renato Usatîi, a activiştilor şi aleşilor locali din toată ţara şi cere atât eliberarea din arest a activiştilor săi, cât şi stoparea persecuţiei primarilor şi consilierilor partidului.

Tezele fac parte din rezoluţia aprobată la cel de-al V-lea congres extraordinar al formaţiunii, transmite IPN.

„Congresul a constatat faptul că nivelul de acaparare al statului a crescut mult în ultimii ani. Moldova se află sub controlul deplin al grupului oligarhic, adică al Partidului Democrat, condus de preşedintele său, care şi-a distrus toţi oponenţii ca să obţină controlul asupra ţării. Toate structurile de la guvernare acţionează în interesul acestui grup, în detrimentul societăţii. Cu o astfel de guvernare, Moldova nu are viitor”, se menţionează în rezoluţie.

PPPN insistă să fie depolitizate instituţiile de stat, iar controlul asupra Procuraturii Generale, Comisiei Electorale Centrale, Consiliului Coordonator al Audiovizualului şi Curţii de Conturi să fie deţinut de opoziţiei. „Cerem alegeri parlamentare anticipate, în deplină conformitate cu normele şi standardele internaţionale care ţin de libera şi democratica exprimare a voinţei poporului”, se mai spune în rezoluţie.

Preşedintele partidului, Renato Usatîi, care nu a putut fi prezent la Congres, a luat legătura video directă cu cei adunaţi. În discursul său, Usatîi a menţionat că astăzi formaţiunea este una dintre cele mai temute de către regimul de guvernare. „Partidul Politic Partidul Nostru este un partid pro-moldovenesc ce apreciază idealurile unui stat independent. „Partidul Nostru” consideră că obiectul primordial al întregii societăţi este constituirea unui stat moldovenesc viabil, care va asigura dezvoltarea societăţii. Acest lucru presupune constituirea unei republici noi, în baza unei noi Constituţii”, a declarat Usatîi, citat într-un comunicat de presă al PPPN.

În cadrul congresului s-a decis şi desemnarea în funcţie a doi vicepreşedinţi noi ai partidului. Este vorba despre consilierul municipal din Bălţi, Elena Griţco, şi fostul candidat al partidului la funcţia de preşedinte, Dumitru Ciubaşenco.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite