Partidul Maiei Sandu a depus la Procuratură un denunţ împotriva lui Igor Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Acţiune şi Solidaritate îl acuză pe preşedintele Igor Dodon de trădare de patrie şi de încălcarea Constituţiei, dar şi a altor prevederi legale. Marţi, 29 august, juristul formaţiunii a depus la Procuratura Generală un denunţ împotriva şefului statului, transmite IPN.

Juristul Sergiu Litvinenco a declarat pentru presă că în denunţ se menţionează că Igor Dodon a comis acţiuni intenţionate îndreptate spre aţâţarea vrajbei, diferenţierii şi dezbinării naţionale, etnice, rasiale, religioase. „Lucrurile sunt foarte simple – preşedintele ales prin fraudă şi manipulare  încalcă prevederile constituţionale, în special prevederile legate de integritatea teritorială a Republicii Moldova. El, în fond, nu reprezintă statul Republica Moldova, dar, din păcate, reprezintă un alt stat care nu neapărat este prieten cu statul Republica Moldova”, a notat Sergiu Litvinenco

Juristul este sceptic că demersul va avea o finalitate, pentru că, spune el, organele procuraturii sunt controlate politic. Totuşi, speră că acestea îşi vor face datoria în interesul cetăţenilor şi nu în interesul unor partide sau persoane politice.

Potrivit PAS, Igor Dodon se identifică deschis cu interesele Federaţiei Ruse, în loc să promoveze interesele naţionale ale Republicii Moldova. De asemenea, Igor Dodon ar promova deschis soluţii neacceptate de cetăţenii Republicii Moldova, împotriva interesului naţional privind rezolvarea conflictului din stânga Nistrului, cum ar fi federalizarea republicii şi „transnistrizarea” ei.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite