Partidul Liberal Reformator a fost înregistrat în ultima zi a anului trecut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noua formaţiune a fost înregistrată la Ministerul Justiţiei pe data de 31 decembrie, iar preşedintele acesteia este Ion Hadârcă, desemnat la congresul de constituire a PLR, din 15 decembrie 2013.

În cadrul congresului, formaţiunea anunţat că îşi propune să fie una de centru dreapta, cu o doctrină liberală, iar sloganul ei este „împreună avem un viitor european“. Totodată, PLR îşi propune aderarea ţării noastre la NATO.

La forum, cei circa 1.600 de reformatori au adoptat decizia de constituire a partidului, organele de conducere, statutul, programul şi simbolistica formaţiunii.

„Ne propunem să construim un partid care să modernizeze viaţa politică a Republicii Moldova şi să devină un garant al integrării europene a statului nostru“, declara Ion Hadârcă în ajunul evenimentului.

La congresul PLR a participat şi fostul premier Ion Sturza, despre care s-a zvonit ca va prelua conducerea partidului. „Mulţi mă întreabă dacă am ambiţii politice. Da, le am. În sensul în care vreau să văd Republica Moldova cât mai aproape de UE. Şi nu-mi doresc revenirea comuniştilor la putere“, a declarat omul de afaceri de la tribună.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite