Partidul Liberal ar putea avea un candidat la prezidenţiale

Partidul Liberal ar putea avea un candidat la prezidenţiale

FOTO Arhivă

Membrii Consiliului Republican al Partidului Liberal (PL) s-au reunit la finele săptămânii trecute pentru a discuta despre criteriile de selectare a candidatului PL la funcţia de preşedinte, precum şi despre calităţile pe care trebuie să le întrunească acesta, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al formaţiunii, Mihai Ghimpu, preşedintele PL, a menţionat că acestă şedinţă este informală. „Nu am discutat nume concrete, a fost o discuţie preventivă, este prea devreme să stabileşti o tactică şi strategie, candidatul. Avem timp de ajuns, important este ca partidul trebuie să fie gata de aceste alegeri, astăzi este mai important ca niciodată continuitate parcursului european”, a spus politicianul.
 
Preşedintele PL a mai declarat că viitorul candidat, propus de PL, trebuie să fie integru şi capabil să asigure stabilitate politică şi creştere economică din republică. Numele posibililor candidaţi pentru fotoliul de şef al statului vor fi discutate, iniţial, în cadrul organizaţiilor teritoriale ale formaţiunii. Ulterior, Consiliul Republican al PL va lua o decizie finală în acest sens.
 
Conform hotărârii Curţii Constituţionale din 4 martie, preşedintele urmează să fie ales direct de popor. Data scrutinului prezidenţial a fost stabilită de Parlament pentru 30 octombrie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: