Partidul Liberal crede că guvernarea vrea să destabilizeze situaţia din Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Declararea raionului Taraclia, raion naţional cultural reprezintă un focar de instabilitate, consideră liberalii. FOTO Adevărul
Declararea raionului Taraclia, raion naţional cultural reprezintă un focar de instabilitate, consideră liberalii. FOTO Adevărul

Deputaţii Partidului Liberal susţin că guvernarea, prin promovarea unui proiect de lege propus de comunişti, pregăteşte un focar de instabilitate în ţară. PL face referire la proiectul de lege privind declararea raionului Taraclia – raion naţional cultural.

Valeriu Munteanu, deputat liberal, a spus într-o conferinţă de presă că prin acest statut raionului Taraclia i se atribuie elemente de autonomie. Potrivit lui parlamentarului, acest proiect este nu doar antistatal, dar se va adopta şi cu încălcarea gravă a Constituţiei.

Mihai Ghimpu, preşedintele PL, a amintit că în urma politicii Moscovei faţă de Republica Moldova s-a adoptat în Constituţie că raioanele din stânga Nistrului au statut special, iar Găgăuzia are autonomie. Acum este pe cale să se facă un astfel de pas şi în raport cu Taraclia, populată preponderent de către bulgari.

Liderul PL a făcut apel către deputaţii liberal-democraţi şi cei democraţi să nu susţină acest proiect de lege pentru a nu crea un nou focar de tensiune şi instabilitate în ţară.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite