Partidul lui Iurie Leancă constată că liderul formaţiunii este denigrat în ştiri şi vine cu recomandări către jurnalişti. Care sunt acestea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul de presă al Partidului Popular European din Moldova, condus de către vicepremierul Iurie Leancă, s-a adresat luni, 12 martie, către jurnaliştii de la TV8, JurnalTV şi Unimedia cu solicitarea ca numele liderului formaţiunii să nu mai fie denigrat în ştiri, prin afilierea numelui acestuia cu furtul din sistemul bancar.

„În background-ul ştirilor pe care le prezentaţi, aproape de fiecare dată, Iurie Leancă este etichetat, într-o notă negativă, cu decizia (colectivă!) pe care a luat-o în perioada în care era prim-ministru vizavi de acordarea garanţiilor de stat pentru cele trei bănci devalizate”, se spune într-un comunicat de presă al PPEM.

Potrivit acestora, informaţia despre furtul miliardului a fost într-atât de mult politizată, distorsionată şi manipulată, încât ea poate fi percepută cu greu într-o manieră obiectivă de cei care vă urmăresc.

„În acest context, vă rugăm respectuos, dacă tot insistaţi pe această acţiune, să echilibraţi formulările ce-l vizează pe Iurie Leancă pentru o informare corectă a publicului dumneavoastră”, afirmă reprezentanţii lui Iurie Leancă care au decis să vină şi cu texte opţionale ce ar putea fi folosite în cadul liderului formaţiunii.

„Menţionăm că Iurie Leancă s-a aflat în fruntea Guvernului atunci când ţara noastră a obţinut regimul liberalizat de vize şi a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

De asemenea, la insistenţa lui Iurie Leancă şi prin sprijinul omologului său român, Victor Ponta, în Republica Moldova au fost renovate peste 800 de grădiniţe, dar şi edificii culturale precum Muzeul Naţional de Artă sau Sala cu Orgă.

Iurie Leancă este primul Ambasador al Republicii Moldova cu misiuni speciale pentru integrare europeană, promovând pentru prima dată acest concept de modernizare în 1997-1998.

În perioada în care Iurie Leancă se afla la cârma Guvernului a demarat construcţia Gazoductului Iaşi-Chişinău, care va securiza energetic Republica Moldova, au fost dotate cu unităţi de transport peste 100 de şcoli şi 164 de sectoare de poliţie. Sute de kilometri de drum, printre care drumurile naţionale R3 şi Sărăteni-Soroca au fost raliate la standarde europene de circulaţie.

În timpul mandatului lui Iurie Leancă în Republica Moldova a fost lansat Proiectul Naţional SMURD, iar în domeniul agriculturii - principala ramură a economiei naţionale - au fost lansate sau se aflau în derulare 12 proiecte în valoare de peste 9 miliarde de lei.

Tot în mandatul lui Iurie Leancă Poliţia de Frontieră şi Serviciul Vamal au fost dotate cu echipament modern în valoare de 23 de milioane USD”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite