Partidul Democrat, înregistrat în cursa electorală pentru alegerile din 11 iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pavel Filip, lider PDM
Pavel Filip, lider PDM

Partidul Democrat din Moldova îşi poate începe de astăzi campania electorală. CEC a înregistrat lista de candidaţi ai partidului la funcţia de deputat în Parlament la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, precum şi simbolul electoral al formaţiunii, transmite IPN.

PDM a depus actele la CEC pe 20 mai. Atunci, liderul democraţilor, Pavel Filip, a spus că PDM nu s-a grăbit să depună documentele pentru înregistrare la CEC, insistând să fie epuizate toate consultările pe interior. Liderul democrat are toată certitudinea că de data aceasta PDM va păşi „altfel” în această campanie electorală şi crede că poate fi făcută o campanie „altfel” în Moldova, nu o campanie a vorbelor şi declaraţiilor politicienilor.

Pe lista candidaţilor la funcţia de deputat nu este preşedintele de onoare al partidului, Dumitru Diacov, iar potrivit lui Pavel Filip, decizia lui Dumitru Diacov de a se retrage este una personală şi este respectată de către colegi.

Cu excepţia PDM, până acum CEC a înregistrat patru formaţiuni politice şi două blocuri electorale. Este vorba despre: Blocul electoral al Comuniştilor şi Socialiştilor,  Partidul Acasă Construim Europa, Partidul Acţiunii Comune Congresul Civic, Blocul electoral „Renato Usatîi”, Partidul Acţiune şi Solidaritate şi Partidul Politic Şor.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite