Partidul Acţiune şi Solidaritate şi-a ales conducerea nouă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Igor Grosu, Maia Sandu si Natalia Gavrilita
Igor Grosu, Maia Sandu si Natalia Gavrilita

Igor Grosu a fost ales în funcţia de preşedinte al partidului de guvernământ din Republica Moldova, Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS). Aceasta este decizia congresului formaţiunii care a avut loc duminică, 15 mai, transmite IPN.

Fiind singura candidatură pentru această funcţie, el a adunat sufragiile a 855 de delegaţi, în timp ce 13 au votat împotrivă.

Prim-ministra Natalia Gavriliţă a fost promovată din poziţia de vicepreşedinte în cea de prim-vicepreşedinte a partidului.

Vicepreşedinţi pe politici au devenit: Mihai Popşoi, Sergiu Litvinenco, Dan Perciun, Andrei Spînu, Virgiliu Pâslariuc, Liliana Nicolaescu-Onofrei, Radu Marian, Olesea Stamate, Vladimir Bolea, Ina Coşeru.

Vicepreşedinţi pe construcţie de partid: Doina Gherman, Veronica Roşca, Ion Groza, Lilian Carp, Adrian Baluţel, Larisa Voloh.

Membri ai Biroului: Oazu Nantoi, Vasile Grădinaru, Roman Cojuhari, Ana Calinici.

De asemenea, au fost aleşi 7 membri ai Biroului Permanent Naţional: Petru Frunze, Andrian Cheptonar, Liliana Grosu, Podreanu Alexei, Larisa Novac, Valentina Manic, Angela Munteanu-Pojoga.

Igor Grosu a declarat echipa sa „are misiunea istorică să aducă Republica Moldova în rândul statelor europene şi să aducă Europa acasă”.

La eveniment a fost prezent şi deputatul în Parlamentul European, vicepreşedintele PPE, Siegfried Mureşan care a opinat că „Republica Moldova este, astăzi, pentru toată Europa, un model de bună guvernare. Aţi dat statului cea mai bună echipă guvernamentală pe care Republica Moldova a avut-o în ultimii 30 de ani. Moldova va fi sprijinită, ajutată, indiferent de dificultăţile care vor apărea. Moldova nu va fi singură. România şi Europa sunt alături de Republica Moldova”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite