Partidul ŞOR a prezentat proiectul moţiunii de cenzură şi a solicitat deputaţilor să susţină demiterea Guvernului Gavriliţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marina Tauber, deputat Partidul Şor
Marina Tauber, deputat Partidul Şor

Fracţiunea Partidului „ŞOR” din Parlament solicită deputaţilor să susţină moţiunea de cenzură împotriva guvernului Gavriliţa. Într-un briefing de presă, deputata Marina Tauber a prezentat proiectul moţiunii de cenzură şi l-a înaintat parlamentarilor pentru a fi semnat.

Potrivit ei, argumentele care susţin demiterea Guvernului sunt multe şi toate sunt plauzibile. Tauber a adăugat că doar criza energetică este un motiv suficient de puternic pentru a demite Guvernul.

„Nu am întâmpinat prea multe dificultăţi în ceea ce priveşte identificarea argumentelor care au stat la baza acestei moţiuni de cenzură. Ele sunt multe şi toate plauzibile, asta pentru că Guvernul Gavriliţa a distrus cam tot de ce s-a atins. Din păcate. Pentru că oamenii care i-au ales au avut aşteptări mari, aşteptări bazate pe promisiunile lor din campanie. Dar, aşa cum putem vedea, promisiunile făcute au fost doar un truc electoral, praf în ochii alegătorilor. Doar criza energetică din care nu mai ieşim de aproape trei luni este un motiv suficient de puternic pentru a demite acest guvern incompetent”, a declarat Tauber.  

În opinia ei, contractul semnat de Moldova cu Gazprom are efecte dezastruoase asupra economiei şi consumatorilor de rând. 

„Nimeni nu mai poate contesta faptul că cei care au negociat acest contract au eşuat lamentabil şi au adus ţara noastră, în plină iarnă, în faţa pericolului iminent de a rămâne fără gaze. La toate astea nu avem cum să nu adăugăm preţurile carburanţilor, care cresc de la o zi la alta, precum şi faptul că, în curând, din păcate, ar putea să se dubleze tariful energiei electrice, dar şi să se majoreze preţurile pentru produsele alimentare şi nealimentare, care au sărit în aer de când oamenii buni au preluat guvernarea în ţară”, a spus deputatul Partidului „ŞOR”. 

Tauber a mai adăugat că o altă problemă este criza sanitară, precum şi administrarea dezastruoasă a situaţiei din domeniul justiţiei şi apărării drepturilor fundamentale ale omului. Potrivit ei, această guvernare a subjugat total justiţia şi toate instituţiile autonome, îi urmăreşte penal şi hărţuieşte pe oponenţii lor politici, lansând, în paralel, un proces de epurare a sistemului public de specialişti şi schimbarea acestora cu persoane incompetente. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite