Partidul Şor, lipsit de alocaţii de la bugetul de stat pentru un an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marina Tauber, candidatul Partidului ŞOR pentru funcţia de primar de Bălţi
Marina Tauber, candidatul Partidului ŞOR pentru funcţia de primar de Bălţi

Comisia Electorală Centrală a decis să aplice Partidului Şor sancţiunea complementară sub formă de lipsire de alocaţii de la bugetul de stat pentru o perioadă de un an, începând cu 1 ianuarie şi până la 31 decembrie 2022. Astăzi formaţiunea a fost avertizată repetat pentru folosirea fondurilor materiale nedeclarate, în mărime de 21 665,01 lei, transmite IPN.

Vicepreşedintele CEC, Pavel Postica, raportor pe subiectul dat, a precizat că Partidul Politic Şor, a organizat un eveniment electoral în data de 3 decembrie şi nu a reflectat cheltuielile pentru prestaţia artiştilor care au evoluat la respectivul eveniment. De asemenea, Inspectoratul de Poliţie Bălţi a sesizat organele electorale că, nu departe de locul evenimentului, în adiacentul Judecătoriei municipiul Bălţi, un grup de simpatizanţi ai partidului repartiza pungi cu produse alimentare protestatarilor.

Comisia a fost sesizată şi de candidatul independent la funcţia de primar al municipiului Bălţi, Nicolai Grigorişin, care a invocat acţiuni de agitaţie electorală în ziua de 4 decembrie (ziua precedentă primului tur al alegerilor) organizate de Marina Tauber, concurentul electoral la funcţia de primar al municipiului Bălţi din partea Partidului Politic Şor, contrar prevederilor legale conform cărora în ziua alegerilor şi în ziua precedentă alegerilor nu se admite niciun fel de agitaţie electorală.

CEC a remis Procuraturii Anticorupţie, pentru examinare, demersul Inspectoratului de Poliţie Bălţi cu privire la faptele de corupere a alegătorilor, iar Inspectoratului de Poliţie Bălţi – sesizarea privind acţiunile de agitaţie electorală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite