Partidul Şor: Imunitatea a lui Ilan Şor a fost ridicată la cererea lui Dodon

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marina Tauber si Ilan Sor privesc.eu captură

Retragerea imunităţii parlamentare a liderului Partidului Politic Şor, Ilan Şor, este o răzbunare personală a preşedintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Joi, 15 august, de la tribuna Parlamentului, deputatul Partidului Şor, Denis Ulanov, a declarat că şeful statului se teme de faptul că Ilan Şor ar putea spune câţi bani i-a dat pentru întreţinerea PSRM, dar şi alte cadouri, transmite IPN.

Denis Ulanov a acuzat actuala guvernare de laşitate şi a reiterat îndemnul din partea fracţiunii Partidului Şor ca să fie modificată Constituţia, astfel încât să fie anulată imunitatea parlamentară pentru toţi deputaţii. Potrivit deputatului, Igor Dodon ar vrea să distrugă un rival politic personal.

Deputatul a mai menţionat că Partidul Şor nu este împotriva retragerii imunităţii, dar se pronunţă împotriva selectivităţii acestui proces. Parlamentarul l-a întrebat pe procurorul general interimar, Dumitru Robu, care se afla în Parlament, de ce nu examinează dosarul creditelor neperformante acordate soţului preşedintei Parlamentului, Zinaida Greceanîi, şi de ce nu cere retragerea imunităţii lui Igor Dodon, care a declarat deschis că primea un milion de dolari anual pentru proiectele sale politice.

Denis Ulanov a calificat procedura de retragere a imunităţii lui Ilan Şor drept un „show politic ieftin”, menit să distragă atenţia cetăţenilor de la problemele reale cu care se confruntă Republica Moldova şi cetăţenii săi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite