Partidul Şor face apel către Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor să susţină o moţiune de cenzură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deputatul fugar Ilan Şor, liderul Partidului Şor. FOTO EPA/Doru Dumitru
Deputatul fugar Ilan Şor, liderul Partidului Şor. FOTO EPA/Doru Dumitru

Fracţiunea parlamentară a Partidului Şor cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului, „în contextul crizei gazului şi a scumpirilor fără precedent”. Fracţiunea contează să obţină susţinerea Blocul Comuniştilor şi Socialiştilor pentru înaintarea unei moţiuni de cenzură, transmite IPN.

Deputatul Ilan Şor (care nu este în ţară şi nu s-a prezentat la niciuna dintre şedinţele Parlamentului din această legislatură, n.r.) acuză guvernarea de iresponsabilitate totală în ceea ce priveşte gestionarea crizei.

„Cerem convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru perioada 20-28 ianuarie. Motivul este cât se poate de argumentat, logic şi plauzibil. Este vorba de situaţia critică şi deplorabilă în care s-au pomenit cetăţenii Republicii Moldova în urma aprofundării crizei energetice şi sociale, generate de creşterea galopantă a preţurilor la toate resursele energetice, precum şi incompetenţa, dar şi incapacitatea Guvernului de a gestiona această criză şi necesitatea de a întreprinde unele măsuri urgente în vederea depăşirii acestei situaţii critice şi a veni în ajutorul cetăţenilor”, notează Ilan Şor.

Politicianul s-a adresat deputaţilor din Parlament, în special celor din BCS, îndemnându-i să  le susţină demersurile. Pe lângă iniţierea moţiunii de cenzură, fracţiunea Partidului Şor propune constituirea unei comisii speciale a Parlamentului, care să identifice soluţii optime de depăşire a crizei energetice, inclusiv pentru identificarea posibilităţilor de renegociere cu factorii de decizie din Federaţia Rusă a condiţiilor de achiziţie a gazelor.

După alegerile parlamentare anticipate din vara anului trecut, în legislativ s-au constituit trei fracţiuni. Partidul Acţiune şi Solidaritate are 63 de deputaţi, BCS are 32 de deputaţi, iar Partidul Şor – şase.

Potrivit Regulamentului Parlamentului, moţiunea de cenzură, adică moţiunea asupra activităţii Guvernului, poate fi iniţiată de cel puţin 1/4 din numărul deputaţilor aleşi. Totodată, moţiunile de cenzură se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor aleşi.

 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite