Parteneriatul moldo-german, discutat de către Pavel Filip şi Angela Merkel la Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO gov.md
FOTO gov.md

Prim-ministrul Pavel Filip a avut vineri, 24 noiembrie o întrevedere cu Angela Merkel, cancelarul Federal al Republicii Federale Germania, în marja lucrărilor celui de-al cincilea Summit al Parteneriatului Estic. Oficialii au abordat aspecte ale parteneriatului bilateral şi posibilităţile de dinamizare a acestuia.

Premierul a remarcat caracterul durabil şi constructiv al relaţiilor moldo-germane şi a exprimat interesul Republicii Moldova pentru amplificarea dialogului bilateral. 

Totodată, Pavel Filip a mulţumit autorităţilor germane pentru suportul financiar şi tehnic oferit Republicii Moldova în procesul de implementare a agendei de reforme şi a Acordului de Asociere RM-UE, apreciind decizia de a menţine ţara noastră în lista statelor beneficiare de asistenţă din partea Germaniei.

„Mizăm şi în continuare pe sprijinul Berlinului în promovarea agendei europene de reforme a Republicii Moldova, inclusiv în configurarea relaţiei Uniunii Europene cu ţările din Parteneriatul Estic”, a declarat Pavel Filip.

Totodată, şeful Executivului a apreciat sprijinul politic constat acordat de către Republica Federală Germania în procesul de reglementare a conflictului transnistrean.

La rândul său, Angela Merkel a spus că ţara sa va continua să susţină modernizarea Republicii Moldova şi realizarea reformelor orientate spre îmbunătăţirea condiţiilor de trai ale cetăţenilor. Totodată, oficialul german a salutat relansarea negocierilor în formatul „5+2”, menţionând că Germania pledează pentru soluţionarea politică a conflictului transnistrean.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite