Parteneriatul Leancă-Ponta l-a înfuriat pe preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul prim-ministru al Republicii Moldova, Iurie Leancă, i-a înfuriat pe parlamentarii europeni, care reprezintă Partidul Popular European, atunci când l-a susţinut pe Victor Ponta la alegerile prezidenţiale din România.

Pe 16 septembrie 2014, preşedintele Partidului Popular European i-ar fi trimis o scrisoare lui Vlad Filat şi lui Iurie Leancă, după ce acesta ar fi aflat că fostul premier urma să participe la mitingul de lansare a candidaturii lui Victor Ponta la preşedinţie. „Tonul scrisorii este atât de dur, încât nu a fost făcută publică nici până azi, chiar dacă, probabil, adversarilor lui Leancă le-ar fi plăcut ca acesta să fie tras de urechi în public”, scrie vice.com, care publică scrisoarea semnată de Joseph Daul.

image

„Am fost profund decepţionat la aflarea acestui fapt. Este absolut inacceptabil ca Vicepreşedintele unui partid membru al PPE să susţină campania electorală a unui candidat socialist, care în plus este unul care recent a venit cu exprimări dintre cele mai deplasate despre Preşedintele Băsescu. A-i compara moştenirea cu cea unui regim nazist este scandalos. PPE a susţinut din totdeauna cu fermitate Moldova pe calea sa europeană şi cred că suntem în drept să ne aşteptăm în schimb la o anumită loialitate faţă de familia noastră politică. Am încrederea că veţi lua toate măsurile necesare pentru a soluţiona rapid această situaţie nefericită”, scria parlamentarul european.

Precizăm că în timpul campaniei electorale din România, PLDM l-a sprijinit pe Klaus Iohannis, actualul lider de la Cotroceni, iar Iurie Leancă l-a susţinut public pe Victor Ponta, preşedintele Partidului Social Democrat din România.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite