Parlamentul a respins moţiunea de cenzură înaintată guvernului Leancă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a patra moţiune de cenzură înaintată Guvernului de către PCRM a fost respinsă de plenul Legislativului, adunând doar 40 de voturi pro.

Iurie Leancă a calificat iniţiativa PCRM drept o „moţiune împotriva moţiunii“.

„Nu s-au scurs nici două luni din ziua de 13 februarie când, vorbind de la această tribună în deschiderea sesiunii de primăvară-vară a Parlamentului, îmi exprimam speranţa că în noua casă a deputaţilor va domina raţiunea. Îmi este greu să înţeleg care este subiectul moţiunii de astăzi şi dacă tema a fost aleasă din greşeală sau din superficialitate. Dacă opoziţia a ajuns să apeleze la asemenea soluţii disperate, înseamnă că a epuizat orice critică în adresa Executivului“, a declarat premierul de la tribuna Parlamentului.
Şeful Executivului a explicat mecanismul de aliniere al Moldovei  la declaraţiile privind acţiunile politice ale UE, dar şi faptul că planul de acţiuni care stabileşte această relaţie a fost semnat atunci când la putere era PCRM.

„Liderii comunişti neagă documente semnate chiar de ei. De unde schimbarea de atitudine? Doar din acuta criză de idei politice, pentru că mi-i greu să cred că nişte oameni foşti la guvernare pot să trateze cu atâta lipsă de profesionalism un subiect de interes naţional. Dacă ar fi avut cu adevărat o nemulţumire legată de subiectul dat, PCRM ar fi venit mai întâi cu propunerea de a fi anulate unele documente semnate chiar de ei, nu cu o critică gratuită a Guvernului“, a adăugat Leancă.

Totodată, premierul a accentuat că „sancţiunile la care s-a aliniat Moldova vizează 18 foşti oficiali ucraineni şi nu afectează în niciun fel statul ucrainean sau întreg poporul ucrainean. Cu atât mai mult, nu văd cum alinierea la Declaraţia Uniunii Europene ar putea afecta statutul de neutralitate al Republicii Moldova, invocat de dumneavoastră (n.r., comunişti)“.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite