Parlamentul R. Moldova a ratificat acordul cu România de recunoaştere reciprocă a diplomelor

Parlamentul R. Moldova a ratificat acordul cu România de recunoaştere reciprocă a diplomelor

Parlamentul a aprobat în două lecturi ratificarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul României privind recunoaşterea reciprocă a diplomelor, certificatelor şi titlurilor ştiinţifice eliberate de instituţiile de învăţământ ale ambelor state, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acordul include şi reglementări pentru recunoaşterea reciprocă a actelor de studii obţinute până la aderarea Republicii Moldova la Procesul de la Bologna. Mai exact, este vorba despre echivalarea actelor de studii eliberate după absolvirea unei instituţii de învăţământ general cu durata studiilor de 10 sau 11 ani, cum era până la introducerea învăţământului liceal de 12 ani. Tratatul stabileşte prevederi speciale de recunoaştere reciprocă a diplomelor şi certificatelor obţinute la absolvirea studiilor postuniversitare, a studiilor de specializare postuniversitare şi a cursurilor de perfecţionare de nivel postuniversitar eliberate în ambele state. Prezentul acord se încheie pentru o perioadă de cinci ani şi se prelungeşte automat, pe perioade de câte un an.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările