Parlamentul nu a susţinut abrogarea deciziei de numire a lui Valeriu Ghileţchi în funcţia de vicespeaker

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentul nu a susţinut propunerea PLDM de abrogare a deciziei din 22 decembrie 2017 prin care deputatul Valeriu Ghileţchi a fost numit vicepreşedinte al Legislativului, transmite IPN.

Prezintând iniţiativa, preşedintele fracţiunii parlamentare PLDM, Tudor Deliu, a acuzat erori la numărarea voturilor. Potrivit liberal-democratului, din imaginile surprinse la şedinţă se vede clar că au susţinut candidatura lui Valeriu Ghileţchi 34 de deputaţi, în condiţiile în care pentru numirea vicepreşedintelui Parlamentului trebuie să voteze majoritatea deputaţilor aleşi.

De cealaltă parte, Valeriu Ghileţchi a desprins doar aspecte politice din solicitarea foştilor săi colegi liberal-democraţi. El i-a acuzat de selectivitate, întrebându-i de ce nu au analizat toate votările din această legislatură. La fel, a mai spus că imaginile invocate nu pot fi probe juridice, întrucât nu au fost camere fixate pe fiecare deputat în parte în procesul votului, pentru a surprinde momentul în care ridică mâna pentru a vota.

Supusă votului, iniţiativa PLDM a fost susţinută de 32 de deputaţi, număr insuficient pentru a fi promovată.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite