Parlamentul a luat act de demisia directorului SIS

Parlamentul a luat act de demisia directorului SIS

FOTO sputnik.md

Parlamentul a luat act de demisia directorului Serviciului de Informaţii şi Securitate, Vitalie Pârlog, care a depus o cerere în acest sens la secretariatul Parlamentului, în data de 19 februarie, la o distanţă de două luni de la învestire, transmite IPN.

În cerere, Vitalie Pârlog a menţionat că se retrage pentru a activa în continuare doar pe dimensiunea INTERPOL, unde are dorinţa de a continua acele reforme la iniţierea cărora a participat.

În luarea sa de cuvânt din plenul parlamentului, deputatul liberal-democrat Iurie Ţap, a spus că demisionarea lui Vitalie Pârlog la două luni de la preluarea funcţiei arată calitatea democraţiei în Republica Moldova. Iurie Ţap a declarat că este necesar ca, atunci când sunt selectate persoane în funcţii înalte, concursuri desfăşurate să fie scoase înafara influenţei politicului.

Directorul SIS este numit în funcţie de Parlament, la propunerea a cel puţin 10 deputaţi, cu avizul Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică a Parlamentului, pe termen de cinci ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: