Parlamentul examinează moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Leancă, propusă de Partidul Comuniştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Demiterea Guvernului Leancă urmează să fie examinată de deputaţi FOTO Adevărul
Demiterea Guvernului Leancă urmează să fie examinată de deputaţi FOTO Adevărul

Aleşii poporului vor examina, în cadrul şedinţei parlamentului de astăzi, moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Iurie Leancă, propusă de Partidul Comuniştilor din Republica Moldova. Actul a fost înregistrat de formaţiunea comunistă pe 10 octombrie recent.

Comuniştii acuză Executivul de înstrăinarea dubioasă a proprietăţilor statului, prin transmiterea frauduloasă în concesiune a Aeroportului Internaţional Chişinău şi de gestionarea incorectă a situaţiei de la Banca de Economii a Moldovei.

Comuniştii au susţinerea Partidului Socialiştilor, conduşi de Igor Dodon. Împreună cele două partide acumulează 37 de voturi (PCRM are 34 de mandate, iar socialiştii - trei). Vadim Mişin a spus că nu ştie încă dacă va vota sau nu, iar Mihai Godea a declarat că nu va susţine iniţiativa PCRM.

Nici Partidul Liberal nu va vota pentru demiterea Guvernului Leancă. „Nu vom vota din principiu nicio iniţiativă care vine din partea PCRM. Nu are nicio logică să demitem acum Executivul care este pe punctul de a parafa Acordul de asociere la Vilnius“, a comunicat deputatul liberal Valeriu Munteanu.

Partidul Democrat şi Reformatorii Liberali au declarat că nu vor vota împotriva propriului Guvern.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite