Parlamentul de la Chişinău se întruneşte joi în plen. Pe agendă – reducerea TVA pentru HoReCa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parlament Moldova

Deputaţii se vor întruni în şedinţă plenară, joi, 23 septembrie, unde vor examina, în prima lectură, proiectul Codului transportului feroviar, precum şi iniţiativa legislativă privind crearea Autorităţii Feroviare. Proiectul ordinii de zi a şedinţei a fost aprobat, astăzi, de Biroul permanent al Parlamentului, transmite IPN.

Ordinea de zi mai include proiectul de modificare a unor acte legislative, potrivit căruia la 1 octombrie urmează să intre în vigoare reducerea cotei TVA pentru HoReCa la 6%.

În prima lectură va fi examinat proiectul Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. În conformitate cu acest document, angajaţilor transferaţi în alte funcţii în urma reorganizării unor ministere li se va achita diferenţa de salarii.

Proiectele de lege pentru modificarea Codului de executare al Republicii Moldova şi pentru modificarea articolului 2 din Legea cu privire la protecţia socială suplimentară a unor categorii de populaţie, de asemenea, figurează pe ordina de zi a şedinţei plenare de joi.

În lectura a doua va fi dezbătut proiectul de lege pentru modificarea Legii privind Comisia Naţională a Pieţei Financiare şi Legii concurenţei, prin care se instituie noi mecanisme de control şi de sancţionare a conducătorilor unor autorităţi publice aflate sub control parlamentar.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite