Parlamentar moldovean: „Voi vota unirea şi ştiu şi alţi deputaţi care ar vota. Vom propune declaraţia“

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parlamentarul moldovean Lilian Carp a declarat pe 5 iulie 2018 că el ar vota declaraţia de unire cu România şi ştie cel puţin alţi 20 de deputaţi care ar face acest gest din pornire sufletească.

Lilian Carp, deputat al Parlamentului Republicii Moldova, a declarat în cadrul emisiunii Sfatul Ţării de la 10TV că el ar vota o declaraţie de Unire a României cu Republica Moldova şi cunoaşte cel puţin alţi 20 de deputaţi care ar face acest lucru din suflet chiar acum.

„Ipotetic, ar fi uşor din moment ce avem 74 de deputaţi moldoveni cu cetăţenia română... eu nu am cetăţenia, dar aş vota-o cu mare drag. Eu consider că sunt în jur de 20 de persoane care vota o astfel de declaraţie strict din pornire sufletească. O bună parte din deputaţii care ar vota această declaraţia nu au cetăţenia română încă. Fiecare trebuie să spună public dacă este gata să voteze Unirea: eu pot să spun că sunt mai mult decât gata. Să supunem la vot nu ne costă nimic, decât o încercare.“

Acesta a mai declarat că „în 1918 elitele au votat unirea. Dacă toţi cei cu cetăţenie română ar vota unirea ar fi foarte uşor, practic am fi acasă, dar sunt mulţi care o folosesc în interes personal. În 1940 nu a întrebat nimeni când a fost luată cu forţa această bucată de pământ. Pentru unii niciodată nu este vremea, pentru ei este vremea numai să fure... hoţii nu au niciodată naţionalitate“.

Deputatul a mai afirmat că este nevoie de doar 5 deputaţi ca să înainteze aprobarea unei astfel de Declaraţii şi că el se oferă să fie unul din cei 5 deputaţi: „Ar fi nevoie de 5 deputaţi ca să se înainteze această propunere. Teoretic este posibilă înregistrarea unei astfel de declaraţii... va fi nu doar posibil ci va fi o încercare, s-a discutat acest lucru“.

Lilian Carp este vicepreşedintele al Partidului Liberal din Republica Moldova.

Vă reamintim că pe 1 septembrie în cadrul unei manifestaţii desfăşurate la Chişinău moldovenii au cerut ca Parlamentul Republicii Moldova să iniţieze şi să aprobe o declaraţie de Unire dintre cele două state româneşti. Ea ar trebui să fie similară cu cea din 1918 a Sfatului Ţării şi completată cu declaraţia din 27 martie 2018 a Parlamentului României.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite