VIDEO Un nou scandal în Parlament. Deputaţii comunişti au blocat tribuna Legislativului şi au pornit sirenele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicio şedinţă a Parlamentului fără scandal. Comuniştii au luat cu asalt tribuna Parlamentului. Ei sunt nemulumiţi de prezentarea proiectului de lege, care prevede privatizarea unor întreprinderi publice.

UPDATE: 13.38 Liberal-democratul, Valeriu Streleţ este de părere că PCRM face show, cum a mai făcut până acum. „După ce au pierdut speranţa de a deturna Republica Moldova de la cursul european, comuniştii au purces la acţiuni care sunt departe de practica parlamentară. Încearcă să blocheze o serie de proiecte şi să isterizeze opinia publică în situaţia în care un proiect a fost supus examinării doar în lectura întâi nu este altceva decât un show. Ei pot apela doar la această metodă, fac debandadă, haos. E ceva  firesc pentru ei“, a declarat Streleţ.

UPDATE: 13.31 Scandalul de la tribuna Parlamentului, s-a mutat la intrarea în sala de şedinţe. Deputaţii comunişti au întrerupt discursul ministrului Afacerilor Interne Dorin Recean, care anunţa despre măsurile întreprinse de autorităţi, în zonele cuprinse de calamităţi. Aceştia au pornit sirenele, iar ministrul, înconjurat de deputaţii din opoziţie, şi-a întrerupt discursul.

La un moment dat, legislatorii au început să se îmbrâncească, dar au fost opriţi de colegii de formaţiune.

UPDATE: 13.22 După pauza de 15 minute, anunţată de preşedintele Parlamentului Igor Corman, proiectul de lege privind privatizarea şi naţionalizarea instituţiilor publice a fost votat de deputaţi, sub sunetul sirenelor. Corman a anunţat că şedinţa de astăzi a Parlamentului este înschisă.

„Nu ne-au fost prezentată informaţia pe care am solicitat-o. Singuri am găsit lista şi am depistat că jumătate din întreprinderile, care aduc venituri, vor fi privatizate în mod ascuns. Vom  bloca tribuna centrală până acest proiect nu va fi scos de pe ordinea de zi", a spus comunistul Eduard Muşuc.

Pentru a calma spiritele, preşedintele Parlamentului Igor Corman a anunţat o pauză de 15 minute.

Ceva mai devreme comuniştii au cerut pauză de 30 de minute, pentru ca raportorii le prezente lista cu instituţiile ce urmează să fie naţionalizate.

În cadrul şedinţei de ieri, legislatorii de la Chişinău au fost la un pas de bătaie generală.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite