Paradoxul negocierilor de la Chişinău: sunt încheiate, dar continuă. Timofti, în aşteptarea liderilor AIE 3 pentru consultări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderii AIE 3 prelungesc negocierile chiar şi după semnarea acordului de constituire a alianţei FOTO Adevărul
Liderii AIE 3 prelungesc negocierile chiar şi după semnarea acordului de constituire a alianţei FOTO Adevărul

Consultările dintre preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu liderii fracţiunilor parlamentare în vederea desemnării unui candidat la funcţia de prim-ministru au fost amânate din nou.

Amintim că reprezentanţii Preşediniţei de la Chişinău au anunţat sâmbătă că îi contactează pe liderii fracţiunilor parlamentare pentru a-i invita la consultările cu şeful statului. Întrevederea a fost amânată pentru ziua de duminică

Contactat de Adevărul Moldova, purtătorul de cuvânt al lui Nicolae Timofti, Vlad Ţurcanu, ne-a spus că nu ştie când va avea loc întrevederea.

Liderii Alianţei s-au întâlnit vineri la amiază, la sediul PD, pentru a discuta despre candidatura PLDM la funcţia de premier, Maia Sandu. După aproape două ore de discuţii, aceştia nu au făcut nicio declaraţie pentu presă, acest lucru amplificând zvonurile şi speculaţiile în spaţiul public. Contactaţi de Adevărul Moldova pentru a explica ce decizie au luat partidele în privinţa candidaturii liberal-democraţilor şi dacă va fi învestit, până la urmă, Guvernul Maia Sandu sau va fi numită o altă candidatură, unul dintre negociatorii PLDM a precizat că liderii AIE 3 vor face declaraţii în prima jumătate a zilei de sâmbătă. Acest lucru nu s-a întâmplat, însă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite