Până la 28 februarie, parlamentarii moldoveni trebuie să aleagă între deputăţie şi o altă funcţie publică

Deputaţii care deţin o altă funcţie publică trebuie să aleagă, până la 28 februarie, una din ele. Printre aleşi figurează mai mulţi miniştri, şefi de agenţii guvernamentale, dar şi doi primari şi un preşedinte de raion.

Ştiri pe aceeaşi temă

Andrei Vacarciuc, preşedintele raionul Cimişlia, ales la 28 noiembrie 2010 deputat pe listele Partidului Liberal Democrat, s-a decis să fie deputat. El şi-a luat deja şi cheia de la apartamentul din "Casa-hotel" a deputaţilor. Un alt ales local, primarul de Bălţi Vasili Panciuc, „se mai gândeşte". "Mai este timp până atunci", a spus primarul care reprezentă Partidul Comuniştilor. Şi colegul lui de partid, Gheorghe Anghel, edil la Ştefan Vodă, este în aceeaşi situaţie. 

Cel puţin 15 funcţionari publici şi aleşi locali sunt în situaţia incompatibilităţii, deţinând o a două funcţie în serviciul public. Majoritatea lor reprezintă PLDM. Lista deputaţilor va suferi schimbări după ce deputaţii numiţi vineri miniştrii vor merge la Guvern.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările