Thorbjørn Jagland: „Alegerea preşedintelui republicii este un moment crucial pentru Moldova"

Thorbjørn Jagland: „Alegerea preşedintelui republicii este un moment crucial pentru Moldova

Afirmaţia a fost făcută de către Thorbjørn Jagland, Secretarul General al Consiliului Europei, în cadrul primei vizite oficiale la Strasbourg a Preşedintelui Parlamentului Marian Lupu. Secretarul General al Consiliului Europei a mai adăugat că alegerea preşedintelui republicii este un moment crucial şi pentru trecerea Moldovei la etapa de post-monitorizare din partea Consiliului Europei.

Ambasadorul Germaniei la Chișinău: „Prin UE, Moldova va fi mai atractivă investitorilor"

Ambasadorul Germaniei la Chișinău: „Prin UE, Moldova va fi mai atractivă investitorilor

Acordul de Liber Schimb cu UE este un drum lung de parcurs. Ţara noastră este acum o nișă prin care companiile străine pot profita de forța de muncă ieftină, crede Ambasadorul Germaniei la Chişinău. Dr. Berthold Johannes a declarat, într-un interviu acordat pentru „Adevărul", că Uniunea Europeană ne-ar putea accepta ca membru doar după soluţionarea conflictului transnistrean.

Chișinău: Marian Lupu, cel mai puţin mediatizat preşedinte din țările ex-sovietice, de către presa rusă

Chișinău: Marian Lupu, cel mai puţin mediatizat preşedinte din țările ex-sovietice, de către presa rusă

Şeful statului Marian Lupu figurează pe ultimele poziţii ale celor mai promovaţi de preşedinţi din spaţiul ex-sovietic, de către presa rusă. Potrivit unui studiu realizat în luna ianuarie de Agenţia de ştiri „Regnum" şi Compania „Medialogia", preşedintele interimar al Moldovei ocupă locul 13 din 17, fiind urmat doar de Toomas Hendrik Ilves, preşedintele Estoniei, şi de cei trei lideri ai regiunilor separatiste din Georgia şi

Comunistul Voronin se plânge americanilor că guvernarea democrată ar încerca să-i corupă şi să-i intimideze pe colegii săi

Comunistul Voronin se plânge americanilor că guvernarea democrată ar încerca să-i corupă şi să-i intimideze pe colegii săi

Liderul PCRM, Vladimir Voronin s-a întâlnit aseară cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Asif Chaudhry, şi i s-a plâns că Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE) ar face „tentative de corupere, intimidare şi  şantajare“ a deputaţilor comunişti pentru a-i determina să-l voteze pe Marian Lupu la funcţia de şef al statului.

Igor Dodon şi socialiştii pro-ruşi se află din nou în faţa unei alegeri care e în măsură să agite spiritele şi să pună degetul pe rană, separând populaţia Republicii Moldova şi expunând contradicţiile dintre documentele PSRM şi actele guvernării pe care o susţin.

acum 9 zile · comentarii (8)

Regimul Dodon acumulează fără scrupule cea de a doua greşeală fatală. Într-un stat serios, cu un Parlament responsabil şi o opinie publică şi societate civilă vii, demisia responsabililor direcţi nu ar mai fi suficientă, ci ambele gafe ar fi scuturat din temelii Regimul Dodon în deplinătatea sa.

acum 16 zile · comentarii (93)

Am primit azi un text aparte, de la Mircea Druc, care a condus guvernul de la Chişinău şi acum trăieşte în Capitala tuturor românilor. Realitatea este că, pentru moment, cei ce practică pescuitul geopolitic pe malurile râului Bîc optează, cu înverşunarea disperaţilor, spre dialoguri preferenţiale cu Moscova şi Budapesta, pentru a da şah timidei diplomaţii dâmboviţene, încremenită în proiectul unei tăceri specifice mai degrabă struţului.

acum 19 zile · comentarii (63)

Republica Moldova şi-a petrecut perioada între Crăciunul pe stil vechi şi Sfântul Vasile cu reţinerea şefului Parchetului Anticorupţie, Viorel Morari, de către procurorul general nou ales/desemnat, Alexandr Stoianoglo, după metoda Igor Dodon, înainte de orice formulă de reformă a justiţiei.

luna trecuta · comentarii (2)

Republica Moldova a intrat într-o perioadă politică extrem de periculoasă după ce Igor Dodon şi-a impus cabinetul său de miniştri la Chişinău sub eticheta falsă de „guvern tehnocrat”. Preşedintele susţinut de Federaţia Rusă a acaparat toate pârghiile de putere în stat, iar noi putem spune că Moldova a fost ocupată de ruşi în mod democratic.

acum 2 luni · comentarii (22)

În sfârşit: politicienii unionişti şi-au dat mâna şi au anunţat astăzi că toate partidele unioniste se vor alătura într-o singură expresie politică. Recent sondajele de opinie au arătat că numărul cetăţenilor care susţin ideea de unire dintre Republica Moldova şi România a crescut considerabil.

acum 2 luni · comentarii (24)

Scamatorii sunt persoane extrem de agile, capabile să lucreze cu percepţiile şi mintea oamenilor din public pe care îi îndeamnă să se uite cu atenţie asupra unor imagini şi detalii în timp ce întreaga “magie” se desfăşoară în cu totul altă parte.

acum 2 luni · comentarii (14)

A trecut şi ziua de luni în care, după asumarea răspunderii pe legea prin care premierul numea Procurorul General, guvernul Maia Sandu a căzut. Potrivit propriilor susţineri, Guvernul a fost dărâmat pentru că a declanşat reforma justiţiei, de partenerii din mezalianţă, socialiştii pro-ruşi ai lui Dodon.

acum 4 luni · comentarii (35)

Andrei Năstase a pierdut Primăria Chişinău. Pentru prima dată după 1989, Chişinăul a intrat în mâna pro-ruşilor declaraţi, a stângii şi a zonei depăşită, a trecutului. O arată şi structura pe vârste a votanţilor săi, unde viitorul rămâne la dreapta, iar cei peste 55 de ani aleg pro-ruşii în Chişinău.

acum 4 luni · comentarii (43)

În 2008, scriam împreună cu Oleksandr Sushko şi Oazu Nantoi, The Breakthrough – a quick solution on Transnistria – despre percepţia rezolvării peste noapte a problemei nistrene, aşa cum a fost anunţată de către Vladimir Voronin. O analiză făcută în varianta grupurilor de lucru trilaterale de experţi din România, Republica Moldova şi Ucraina care merită revizitată astăzi, când se încearcă o reluare a temei, 11 ani mai târziu.

acum 5 luni · comentarii (21)
Postari Recente